Francia összecsapás várható az első körben a hétfői napon a rutinos Alizé Cornet és a feltörekvő Harmony Tan között. Utóbbi az underdog, azonban Tan már megmutatta idén, hogy tud borsot törni az esélyesebbek orra alá.

Kezdjük talán azzal, hogy ketten igen jól ismerik egymást. Ha emlékeztek a tavalyi nagy leállásra a tenisz életében, akkor arra is, hogy először nemzeti szinten próbálták meg újraindítani a játékot. Így volt ez Franciaországban is, ahol több kisebb összdíjazású tornát is rendeztek a hazai playereknek. Ezeken háromszor is találkoztak és kétszer Tan győzött, míg egyszer Cornet - mindannyiszor két szettben eldöntve a találkozót. Tehát attól, hogy Cornet a nagyobb név, senki ne gondolja úgy, hogy Tan totál esélytelen ezen a találkozón.

Tan az idei évben több tornán is remekelt és egyáltalán nem lennék meglepődve, ha az év vége felé már a top100 körül lenne (jelenleg 149.). A Roland Garrosra amúgy szabad kártyát kapott, de idén már villogott Franciaországban. Van egy ITF tornagyőzelme fedett pályáról és Lyonban Badosa ellen talán a torna meccsét játszotta az első körben – végül döntő szett tie-breakben kikapott. Emellett Bogotából és Saint Malóból van egy-egy salakos elődöntője, tehát egyértelműen felfelé ívelő pályára állt Tan. A múlt héten indult Strasbourgban, azonban Cornet-hoz hasonlóan a második fordulóban feladta a meccsét.

Cornet mögött nem áll annyira sikeres év, igaz, hogy majdnem kizárólag WTA tornákon indult el. Az egész szezonban a charlestoni zöld salakon tudott csak két főtáblás meccset nyerni, pedig van torna indulása bőven. Érdekes, hogy Saint Malóban ő is ott volt, ahol az első körben Oceane Dodin ellen szenvedett vereséget, ami azért sokatmondó tény. Múlt héten Strasbourgban egyedül Kristyna Pliskova tudta megverni és valahogy egyik győzelmére se tudnék csettinteni. Ahol egyértelmű esélyes, azokat a meccseket hozza, itt viszont Tan ellen salakon megszenvedhet.

Cornet, Alizé - Tan, Harmony: Szett hendikeppel - Hendikep tipp