A Roland Garros 2. fordulójában csap össze Nikoloz Basilashvili és Carlos Alcaraz. Az biztos,hogy egyik játékos sem egy szürke eminens,igazi egyéniségek a szó pozitív és negatív értelmében egyaránt.

A grúz az elmúlt időszakban botrányba is keveredett. Korábban még sosem találkoztak egymással ami nem meglepő hiszen Alcaraz mindössze 18 éves.

Nikoloz tavaly szinte meccset sem nyert annyira szétesett a játéka. Idén valamelyest javult a helyzet,de nagyon szélsőséges a játéka amelyet még Fognini is megirigyelhet. Ugyanis idén vagy tornát nyert vagy kihullott már a versenyek legelején. Dohában és Münchenben is magasba emelhette a trófeát. Nála a legnagyobb kérdés az lesz,hogy mennyire van kedve játszani. Az elég beszédes,hogy képes volt Madridban Pairetől is kikapni aki konkrétan csak utazgatott a Touron. Az első fordulóban elég gyengén játszott a Basilashvili,de Lajovic is alulmúlta önmagát.

Ellenfele Alcaraz lesz akit már ifjú Nadalként is emlegetnek. A srác legerősebb borítása a salak és tulajdonképpen tavaly az év második felétől robbant be a köztudatba. Két Challenger tornát is nyert 2020-ban.Idén pedig már a marbellai 250-es tornán elődöntős volt. Ráadásul úgy tűnik kiváló formába került a Garrosra hiszen bemelegítésnek megnyerte a Oeirasban rendezett challengert. Selejteznie kellett itt a francia fővárosban amit mondhatni könnyedén teljesített hiszen szett veszteség nélkül jutott fel a főtáblára. Néha elég szélsőségesen játszik,de hát rendkívül fiatal ezért ezt felróni neki nem igazán lehet. Zapata ellen is volt időszak amikor oda-vissza adták az adogatásokat,de a harmadik szettben példának okért rendületlenül hozta a szervákat.

Mindkét játékosnak nagyon kemény a tenyerese. Atletikus játékos a grúz és a spanyol is ezért, ebből egy küzdelmes találkozó is kerekedhet,de a formák alapján szerintem győzni fog az ifjú titán Alcaraz.

Basilashvili, Nikoloz - Alcaraz, Carlos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp