A nők versenyében a második körben már rangosabb csatározások közül is válogathatunk, ilyen lehet az orosz - ausztrál(szerb) ütközet is.

Pavlyuchenkova úgy néz ki megint üzemi hőmérsékletre lőtte magát. Jó sikerült az időzítése, Madridban egészen az elődöntőig püfölte magát, ahol csupán a később a Mutua Madrilena kupát is felemelő Sabalenka tudta megállítani.

A korábban Kyrgios oldalán mostanában pedig Berrettini oldalán mutatkozó Ajla Tomljanovic nagyon meneteléseket nem tud felmutatni. Míg ellenfele top játékosokat vert és szorított meg, őt rendre egy-két forduló után olyanok állították meg idén, mint Tauson, Rybakina, Ostapenko, Peterson, igaz utobbi ellen rosszúllétre és lábproblémákra hivatkozva feladta a találkozóját Belgrádban.

Pavlyuchenkova látványosan feljebb lévő szinten ütöget, mint Tomljanovic, ráadásul egymás elleni múltbéli pillanataikból is az orosz meríthet erőt, hiszen két randijukat egyaránt behúzta Anastasia.

Semelyiküknek sem a salak a kedvence, de látva a madridi produktumár Pavlyuchenkovának és, hogy kihagyta a római megmérettetést, ezáltal pihenten érkezett nálam egyértelmű favorit.

Az első körben Pavlyuchenkova 6:4,6:0 -val könnyűszerrel iktatta ki, pedig az amerikait nem lehet könnyen megpuhítani. Tomljanovic pedig a periférián kívül kerülő, az önmagát csak kereső Kozlovát szintén két sima breakelt szettben pipálta ki.

Az erőviszonyokat tekintve egy szoros találkozóra is lehet készülni, ám én úgy érzem, hogy az erőszakos, irányító stílusát Tomljanovicra is rátudja majd erőszakolni Pavlyu és sikerül a harmadik körbe ütnie magát.

Pavlyuchenkova, Anastasia - Tomljanović, Ajla: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp