A 2018 -as Australian Open "megismételt" fináléját vívják a részvevők most salakon. Az akkori döntőn való Federer siker volt a svájci klasszis utolsó Grand Slam bajnoki címe. Azóta nagyon sok víz lefolyt a Dunán. Federernél sérülések, operációk, Cilicnél formaingadozás, motivációs problémák, és csak eltelt három év.

Mindkettejükön látszik azonban, hogy készek felvenni a kesztyűt és nem az utolsókat szeretnék ütni. Cilic Estorilban egy eldődöntővel jelezte szándékait, míg Federer azzal, hogy az Andujar elleni vezetés után elrontott meccse kapcsán mennyire bosszús is volt, hogy hazai közönség előtt hogy volt képes egyből kizúgni Genfben.

Az első Roland Garros fordulóban erre mindketten 3-0 -val, szettveszteség nélkül léptek tovább!

Cilic a hazaiak reménységét Rinderknechet, míg Federer az üzbég vonatot, Istomint tette a játéktéren kívülre egy virtuális ipponnal.

Cilic és federer is messze még a legjobbjától, ami akár segíthet és döntő lehet az az egymás elleni mérlegük, nyomasztó 9-1 -es fölénnyel bír Fedex. Persze mondhatjuk azt is innentől a múlt nem számít. Akkor meg jön a közönség, akik mindenképpen Federert buzíthatják a kulcspillanatokban, ami jól fog jönni a helvétnek.

Úgy érzem nem csütörtökön jött el az idő Federer számára, hogy búcsúzzon Párizstól. Cilic meg a tavasszal is megmutatta, hogy képes akár egy nagy tehetség Strickertől és egy megbízható brit Norrie ellen is vereséget szenvedni két-két szettben, akkor Federernek kellő edzésmunkával a lábán is kell sikerülnie ennek a feladatnak.

Cilic, Marin - Federer, Roger: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp