A 34 éves olasz a harmadik körben a méretei ellenére mégis inkább salakos argentinnal találkozik a Garroson. Nehezen összehasonlítható a két játékos tudása, ugyanis köztudott, hogy Fognini bármire képes a kezével.

Adottságai alapján sokkal több tornagyőzelemnek és előkelőbb ranglista helyezésnek kellene párosulnia Fognini nevéhez, azonban olaszos temperamentuma és gyakori megborulásai tesznek róla, hogy ne legyen túl sikeres. Salakon kifejezetten jól mozog Fabio, van 1000-es tornagyőzelme is két évvel ezelőttről, ahol azért Rafat is legyőzte az elődöntőben és itt a Garroson is remek teljesítménnyel indította a tornát. Két sima, 3:0-s meccsen van túl, Fucsovics ellen az első szettben karcosabb volt ugyan a helyzet, de a tiebreak után simán húzta a következő két szettet. A játéka most teljesen rendben van, ezt a kört véleményem szerint még könnyen veheti, aztán azért a salakon nagyon sokat fejlődő Ruud jöhet szembe, ami már keményebb dió lehet.

Delbonis sincs rossz viszonyban a vörös borítással, argentin lévén ő is inkább salakosnak mondható. Az előző körben túl van egy 5 szettes ütközeten, ahol 1:2-es szetthátrányból jött vissza. Az első körben 3:1-re nyert, de nem töltött többet a pályán azon a meccsén, mint Fognini bármelyik 3:0-s eredményénél. Nem hinném, hogy a lejátszott 9 szett bármit befolyásolna, azért profikról van szó, akiknek pihenőnap is beakad a meccsek között, úgyhogy inkább a tudásbeli különbség alapján mondom az olasz győzelmét.

Ha kijön a lépés Fognininek, akkor sokkal jobb játékos, mint Delbonis és ennek a pályán is érvényesülnie kell.

Fognini, Fabio - Delbonis, Federico: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp