A Roland Garroson a legjobb 32 között csap össze a két fiatal tehetség Casper Ruud és Davidovich Fokina. Mindkét játékos már megerősödött annyira és érettebb lett hogy bizony komoly tényezők a salakos versenyeken. A szemcsés boríátsú szezon rosszul egyiküknek sem sikerült azért azt leszögezhetjük.

A spanyol szezonjában azért marad némi hiányérzete az embernek,mert akadtak váratlan és indokolatlan vereségek. A Ramos-Albert és a Djokovic elleni zakók nem tartoznak közéjük, azonban a Medvedev és a Bublik elleni bukták azért is fájóak,mert szett előnyről sikerült kikapnia. Ez sajnos intő jel és egyben egy feladat Fokina számára,hogy mentálisan erősebb legyen,mert valami nem klappol. Az állításom sajnos a szerdai napon is bizonyítást nyert,mert 2-0-s szett előnyről majdnem kikapott a holland ellen. A döntő szettben is break labdákat kellett hárítania és a dupla break előnyhöz is voltak labdái,de nem élt vele.

Ezek a kihagyások fejben Ruud ellen már nem megengedhetőek és egy-két nap alatt ez nem fog változni.

A norvég srác szezonjába túl sok kihagyott esély nem maradt talán a Berrettini elleni elődöntőben éreztem azt,hogy megijedt az esélytől. Ettől eltekintve még kikapott a grúztól aki nagyon ihletett állapotban teniszezett azon a müncheni tornán,de ilyen salakos mérleggel nagyon kevesen érkeztek a szezon csúcspontjára a Garrosra. Ezen kevesek egyikét le is győzte a szezonban nevezetesen Tsitsipast. Élete legjobb salak szezonját produkálta Casper azért ez sokat mondó,hogy milyen esélyek várhatóak a torna egészét is nézve.

Mindkét játékos erőtől duzzadó,brusztolós és kemény tenyeressel rendelkezik. A szezonban mutatott eredmények és a jelenlegi játék alapján számomra meglepetés lenne ha nem a norvég kerülne ki győztesen aki mentálisan mindenképp a spanyol fölött áll.

Ruud, Casper - Davidovich Fokina, Alejandro: Szett hendikeppel - Hendikep tipp