A Roland Garroson a cél mindkét fiatal srác számára életük első párizsi torna döntőjébe bejutni. Nevezetesen Alexander Zverev és Stefanos Tsitsipas méri össze tudását a pénteki elődöntőben. Eddig hét alkalommal találkoztak és jelentős jobban áll e mérleget tekintve a görög ugyanis 5-2 a javára.

A salakszezon két legjobb formában lévő játékosa mérkőzik meg(persze Nadalon kívül) ezért is lehet ez egy színvonalas kis csata.

A német mostanra már a megszokott remek szemcsés borításos szezont hozott, azonban már ő is 24 éves ezért ideje lenne a kellő stabilitást megtalálnia ami szerintem még mindig nincs meg nála. Ez főleg fejben nagyon igaz rá. Mind a mai napig mentálisan hadilábon áll mérkőzéseken belül is . A US Open döntő is abszolút fejben dőlt el amelyet elveszített,a tudáshoz vagy erőnléthez nem sok köze volt már egyik vagy másik oldalról nézve sem. Ugyanúgy az első fordulóban honfitársa ellen is komoly slamasztikába került két szettes hátránnyal nyitotta a Garrost. Persze Otte nem az a kaliber aki képes lett volna behúznia azt a meccset. Korábbi években is láthattuk tőle itt Párizsban ezt a hullámzást. Lehet,hogy inkább árt neki már az,hogy az édesapja az edzője és egy váltás segíthetne,de ez már csak az én véleményem. Azonban az tény,hogy a görög ellen megingásra nem lesz idő,mert fejben rendkívül erős most Tsitsipas és az adandó lehetőségre könyörtelenül le fog csapni. A sorsolás eddig elég kegyes volt a némethez főleg ha végignézzük,hogy a görög útja mennyivel keményebb volt. Alexander legmagasabban rangsorolt ellenfele a legjobb 16-ig a 49.helyen álló Nishikori volt aki mostanra beleszürkült a mezőnybe. A legjobb nyolc között pedig egy hullafáradt Fokinát kellett legyőzni ami sajnos látszott a spanyolon és rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre.

Tsitsipas az egész szezonban nagyon kiegyensúlyozott mentálisan,mint korábban talán ennyire még soha. A sorsolása sem volt túl egyszerű finoman fogalmazva. Eleve két spanyolon vezetett az út idáig ami sosem piskóta emellett az adogatógép Isner ellen nagyon nehéz mérkőzésen sikerült higgadtnak maradni és megjegyzem hogy ez idáig az volt a legnehezebb találkozója. Ezt nem az elveszített szett mondtatja velem ugyanis az amerikai ellen a kulcs az ha jobb vagy hogy képes vagy e türelmes lenni. Stefanosnak ez sikerült,ahogy Medvedev ellen is voltak bizony meleg szituációk,de mégis minden egyes alkalommal vissza tudott jönni. Pedig voltak olyan periódusok amikor az orosz bizony nagyon jól játszott.

Nagy adogatók,mind a ketten magasságuk ellenére jól mozognak salakon ezért is gondolom,hogy ezen az összecsapáson a mentális erő és persze a teher elviselése lesz a kulcs momentum amiben az elmúlt hónapokat látva egyértelműen a görög van fölényben. Ezért a voksom Tsitsipas.

Zverev, Alexander - Tsitsipas, Stefanos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp