Magabiztos győzelemmel rajtolt Rómában az olasz válogatott a törökök legjobbjai ellen (3:0)! Roberto Mancini legénysége végig uralta a mérkőzést, s rövid időn belül látszott, hogy a "félholdasok" nem sok vizet zavarnak majd, hiszen Donnarummának egy Cengiz Ünder-féle megindulást leszámítva jóformán egész meccsen nem akadt komoly védenivalója!

Az első játékrész a meddő olasz fölény ellenére nem hozott gólt, ám azért akadt egy 11-es gyanús kezezés, de a bíró sípja néma maradt.

A második félidő elején aztán Demiral öngólja enyhítette szerintem a feszkót az olaszokban, ráadásul a törökök az eredménykényszer tudatában kissé kinyíltak hátul, s mindezt Immobile, valamint Insigne ki is használta! Most az első kör alapján szerintem a törökökkel nagyjából egyazon játékerőt képviselő Svájc ellen biztosíthatják be akár a csoportelsőséget!

A svájciak Wales ellen toltak egy kissé unalmas 1:1-es döntetlent! Az első játékrészben Seferovic révén veszélyeztetett az alpesi ország, ám a vezetést a második félidő elején a legveszélyesebb játékosuk, Embolo szerezte meg. Az előny tudatában azonban érthetetlen módon elkezdték átadni a területet Walesnek, s mindez megbosszulta magát egy Moore fejes révén. A végén már hiába iparkodtak megint a svájciak, ám Gavranovic révén csupán egy lesgólra futotta. Egyébként ki kell emelni, hogy az ikszhez, azért Ward kapus emberfeletti bravúrjai is kellettek Walesnek!

Mindenesetre számomra úgy tűnik ez a csoport, hogy itt majd elvergődik egymással a török-walesi-svájci trió, hogy valamelyik elkerülje a 4. helyet, míg a mezőnyből toronymagasan kiemelkedik az olasz válogatott. Amondó vagyok, hogy Manciniék gyorsan pontot akarnak tenni a továbbjutás kérdésére, ezáltal az eredmények függvényében a harmadik körre akár már tét nélküli meccsen rotálhasson az olasz mester! Ennél fogva én olasz győzelmet várok, s bár Svájc képes megemberelni magát olykor a nagycsapatokkal szemben, ám az első meccs szenvedése révén én akár nagyobb arányú olasz sikert is elképzelhetőnek tartok.

Olaszország - Svájc: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp