Megint olyan szorzókkal rukkoltak elő a bukik, amivel nem tudok mit kezdeni. Majd 5.10-es oddsot adni arra a Szlovákiára, akik 2021-ben tétmeccsen veretlenek, ráadásul azokat a lengyeleket is legyűrték, akiket előzetesen sokak a spanyolok után a 2. helyre vártak?

Északi szomszédaink nem ijedtek meg a Lewandowski vezette Sasoktól, s az FTC-ben játszó Robert Mak szerencsés találata révén, avagy Szczesny öngólja révén vezetést szereztek! Ezt követően sem álltak be védekezni, sőt az első félidő alapján határozottan élesebbnek, harapósabbnak tűntek a szlovákok a lengyeleknél. A második félidő legelején aztán jött az egalizálás, ám Krychowiak kiállítása megpecsételte a sorsukat, hiszen az emberelőnyt végül ki tudták használni Hamsikék, s Skriniar góljával roppant kedvező helyzetbe lőtték magukat a továbbjutást illetően (2:1)

Pláne abban a tekintetben is kedvező a szlovákok jelenlegi állása, hogy a csoport másik meccsén a spanyolok Sevillában pontokat buktak a svédek ellen (0:0). Az északiaknak ugyan többször szerencséjük volt, hogy megúszták kapott gól nélkül a csörtét, ám mindez nem von le semmit sem az érdemeikből. Viszont a sárga-kékeket én nem éreztem olyan szinten erős játékerőt képviselő egyletnek, hogy jóformán esélytelennek bélyegezzék meg ellenük a szlovákokat! Tény és való, hogy Isak olykor tudott veszélyesen kevergetni Simon kapuja előtt, valamint Marcus Bergnek is volt egy ordító ziccere, viszont semmiképp sem látok ekkora különbséget a két csapat között, mint amit az oddsok sugallnak számunkra!

Véleményem szerint ez a meccs az esélyeket tekintve teljesen háromesélyes, erősen döntetlen szagú. Úgy vélem az iksz egyik csapatnak sem lenne egetrengetően rossz, a szlovákoknak különösen nem, így minden bizonnyal talán a svédek fognak inkább kezdeményezni. Kérdés, vajon képesek lesznek-e feltörni a szlovák védelmet? Ha igen, akkor sem hiszem, hogy ha nyernek is, akkor lesz közte két gólnyi különbség!

Svédország - Szlovákia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp