Felejthető meccsen a Wembleyben 1:0-ra alulmaradt az angolokkal szemben a VB-ezüstérmes horvát válogatott. Luka Modricék eleve underdogként léptek pályára a titkon végső győzelemre is esélyes "Háromoroszlánosokkal" szemben, ám szerintem nem játszottak alárendelt szerepet. Bár nem kápráztattak el bennünket brutális támadófocival, de azért a Rebic-Perisic-Kramaric trióban én érzékeltem, hogy bármikor ott lehet a gól. Ráadásul a védelmük sem éppen rossz, pechükre Sterling találatát nem sikerült megakadályozniuk. Mindenesetre én azt mondom, hogy nem rossz ez a horvát válogatott, abszolút partiban tudnak lenni az elitcsapatokkal, s óriási meglepetés lenne számomra, ha már a csoportkörben búcsúznának az EB-től.

Nem hiszem, hogy ez megtörténik, hiszen a cseh és a skót válogatott személyében abszolút verhető ellenfelek jönnek most szembe Modricékkal. A csehek egy "Schick"-nyi különbséggel voltak jobbak a skótoknál, s a támadó könnyen lehet, hogy a torna legszebb gólját ragasztotta kb. 50 méterről Marshall kapujába! Én előzetesen egy 0:0-lás ikszet vártam, ám végül a csehek ezzel a három ponttal valószínűsíthetően elintézték, hogy ne legyenek utolsók a csoportban! Viszont nagyon meglepne, ha most a győzelmikényszerben lévő horvátokat is meg tudnák fogni. Elnéztem, hogy déli szomszédaink azért a csehekhez hasonló játékerőt képviselő csapatokat (Szlovákia, Svédország, Magyarország) azért rendre meg tudják verni. Ráadásul ez a cseh csapat már nem a 20 évvel ezelőtt "arany-generáció".

Amondó vagyok, hogy egy pontot itt most biztosan összeszednek a horvátok, de minden bizonnyal a skótok előtt már a csehek ellen is be akarják zsebelni mindhárom egységet, ezzel alapozva meg a nyolcaddöntőbe jutás realizálását. Mindenesetre a tétet biztosítom a DNB piacon, mert a csehek foggal-körömmel kapaszkodni fognak a döntetlenbe.

Horvátország - Csehország: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp