Nagyon nehéz nekem ez az EB fogadás szempontjából. Minden meccset nézek, minden meccsre vannak ötleteim az előző mérkőzések alapján, és minden esetben rámcáfolnak a csapatok. Nincs egyetlen nemzeti csapat sem, amely két ugyanolyan meccset tudna játszani (talán egyedül az olaszok a kivéltelek).

Nézzük mindjárt a svájciakat. Az első meccsükön Wales ellen végig fölényben játszottak, megvolt a dominancia, helyzeteket dolgoztak ki, a walesiek a végén örülhettek a döntetlennek, mint majom a farkának. Láttam bennük az erőt, és bíztam bennük a második meccsre. Az olaszok ellen ezért arra számítottam, hogy egy szoros meccsen rúgott góllal ugyan, de kikapnak. Erre mit kaptunk? Egy rém gyenge svájci csapatot, amelynek lényegében kapura rúgása sem volt. Gondolkodtam, hogy az olaszok ilyen jók-e, és végül arra jutottam, hogy igen. Egyszerűen tökéletesen játszanak, ezzel a Mancini-csapattal a kiváló játékosokból álló svájciak sem bírhattak el. Első számú esélyessé váltak az olaszok a mutatott játék alapján.

A másik oldalon a törököktől mit kaptunk eddig? Az olaszok ellen a nullánál is gyengébbek voltak, egy szóra sem érdemes szempontjukból az a meccs. Ezért azt vártam, hogy szétszedik a pályát a walesiek ellen. Erre fel megint nem kaptunk tőlük értékelhető játékot, és úgy látszott, hogy a lelkesedésük is a béka segge alá süllyedt. Totálisan feladták az EB-ét. Tőlük nem várható semmi a hátralévő fordulóban.

Én pedig most erre alapozok. A törökök lelketlenek lesznek, már csak túl akarják élni ezt az utolsó meccset és hazakullogni Bakuból. Ellenben a svájciaknak nagyon győzni kell, ha második helyen akarnak zárni. Szerintem ők motiváltak lesznek. Emellett én még mindig hiszek Gavranovicban, szerintem az olaszok ellen is inkább felfelé lógott ki a csapatból, legalább motiváltságban. A walesiek ellen pedig óriásit játszott az utolsó 15 percben. Az ő góljával mindenképp számolok, és ha ő betalál, akkor a svájciak győzhetnek is könnyedén. A második gólt pedig össze kell kaparniuk.

Svájc - Törökország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp