A D-kvartettben igen érdekesen alakul a helyezkedés a csoportmeccsek utolsó körére fordulván! Az általam előzetesen harmadik helyre várt csehek jelenleg vezetik a négyest, majd jön Anglia, s a 2018-as vb-ezüstérmes Horvátország nyeretlenül a 3. pozícióban vesztegel. Modricék az angolok elleni 1:0-lás vereséggel még számolhattak ugyan, viszont az már egyértelműen mellékvágányról tanúskodott, hogy a csehek ellen is futniuk kellett az eredmény után! Schick 11-esével ugyanis az underdog Csehország szerzett vezetést, melyet a második félidő legelején Perisic révén egalizáltak déli szomszédaink! Meccs összképét tekintve azonban messze nem domináltak a sokkalta nevesebb playerekből álló horvátok, így véleményem szerint kijelenthető, hogy a két csoportmeccs alapján aligha lesz itt az orosz-vb-hez hasonló menetelése a "Vatreni" azaz "Tüzesek" becenévre hallgató válogatottnak!

Azonban még semmi sincs veszve, s bár nyerni még nem sikerült, a mindent eldöntő körben a kvartett papíron leggyengébb együttese, a skótok néznek majd szembe Modricékkal! Bár a rutinos edző, Steve Clarke legénysége a nyitó fordulóban 2:0-lás vereséget szenvedett a csehektől, az angolok ellen Londonban elért 0:0-lás döntetlen akár még győzelemmel is felérhet a szigetországiaknak a végelszámolásnál! A Wembleyben is láthattuk, hogy egy mindenre elszánt, lelkes skót csapat hajt, kapar a jóval technikásabb, és színvonalasabb játékerőt képviselő angolok ellen, s mindez végül eredménnyel is párosult!

Ráadásul motivációjukat tetézheti, hogy a horvátok elleni ki-ki meccsen hazai pályán, Glasgowban lépnek gyepre!

Roppant nehéz helyzetben van tehát Horvátország, ám messze nem reménytelenben! A skótok elleni eredmény függvényében itt akár lehetnek még csoportmásodikok, illetve akár kiesők is! Utóbbi óriási blama lenne Perisicéktől, hiszen rendkívül összeszokott, rutinos ez a horvát csapat, tele topklubokban játszó neves playerekkel! Ennek okán én nehezen tudom elképzelni, hogy egy ekkora téttel bíró meccsen alulmaradjanak a skótokkal szemben, ráadásul az iksz sem jó egyik csapatnak sem, mert jelenleg (hétfő délután) a D-csoport harmadikja nincs benne a legjobb négy "harmadik" csapat között!

Illetve az utóbbi időben a skótok rendesen mumusai voltak a horvátoknak!

Én amondó vagyok, hogy mindkét együttes menni fog előre, mert az iksz egyiküknek sem jó, benne van a pakliban, hogy a pontosztozkodással mindkettő elszáll az EB-ről! Ennek okán várom a találatokat. A horvátoktól azért, hogy elkerüljék a leégést, a skótoktól azért, mert hazai pályán, az angolok elleni pontszerzéstől megrészegülve, könnyen elhihetik, hogy van keresnivalójuk a nyolcaddöntőben is akár!

Horvátország - Skócia: Gólok száma - Felett/alatt tipp