Az előző kör szerencsefaktorának köszönhetően az indokoltnál magasabb szorzókon fogadhatunk a spanyolokra. Már az előző körben is azt mondom, minimum korrekt odds volt a spanyol győzelemés továbbjutásra kínált odds, de most végkép.

Ezt igazából a horvátok óriási mázlijának köszönhetjük.. az a meccs ugyanis reálisan olyan 5-1, vagy max 5-2 kellett volna hogy legyen már a rendes játékidőben! Ott volt ugye 0-0-nál a ritkán látható 40 méteres öngól a spanyoloktól, ami egyáltalán a sanszot megadta a horvátoknak, hogy meccsben legyenek. De még innen is simázták a meccset a spanyolok, könnyedén fordítottak 3-1-re, majd jött néhány ajtó ablak ziccer, melyekből ha csak Olmo vagy Morata beveri a legnagyobbakat, akkor 5-1-ről már nem erőlködnek a horvátok a végén... de nem ez történt... Olmo nem tudta 1 az 1ben megverni a kapust, az ellentámadásból pedig szépítettek a horvátok egy szerencsés találattal, majd a 6 perces (!) hosszabbítás harmadik percében a felforgatott védelem benézett egy beadást és már jöhetett is a hosszabbítás. Ott aztán megint nem volt kérdés, 5-3 lett a vége, de akár 7-ig is eljuthattak volna a spanyolok, ha nem szórakozzák el a végét... Igazából a semleges nézők köszönhetnek sokat Luis Enrique csapatának, mert a horvátoknak maguktól köze nem lett volna a meccshez, egy 4-5 gól volt reálisan a két együttes között aznap. Ennek ellenére láttunk egy 8 gólos hosszabbításos meccset.

A másik oldalon a hőstettet végrehajtó svájciak érkeznek, akik a legnagyobb esélyes franciákat ejtették ki büntetőkkel, szintén egy 3-3-as rendes játékidőt követően. Vezéráldozattal járt a siker, Xhaka ugyanis szokásához híven kisárgult, így ma nem léphet pályára.

Úgy érzem a szűkebb kerettel (pontosabban kevesebb minőségi játékos ül a padon) bíró svájciak ellőtték minden puskaporukat Pogbáék ellen. A spanyolok pedig játékban az EB kezdete óta az ellenfelük fölé tudnak nőni minden egyes meccsen. Olyan szinten dominálják a meccseket, hogy csak percekre van az ellenfélnél a labda. Ha nem ajándékoznak újabb öngólt az ellenfélnek, és Luis Enrique sem variálja túl a csapatot (amitől kissé tartok... lásd egyik meccsről a másikra kihagyta a CSK Jordi Albát... vagy belecserélt a belső védő párosba 3-1-nél... amiből 2 gólt kaptak... ), akkor itt egy könnyed spanyol siker is születhet. A győzelemben én eléggé bízom, így ha ez megvan a -1.0-es hendi már minimum push, de ha közétesznek legalább kettőt, akkor ez a szebb odds is zöldül.

Svájc - Spanyolország: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp