A legjobb 4 közé kerülés a tét Kharen Khacsanov és Denis Shapovalov számára. Korábban egyszer találkoztak már, egy Davis Kupa mérkőzésen ahol a kanadai győzedelmeskedett. Mind a két játékos fiatal még, főként igaz ez utóbbira hiszen mindössze 22 éves Denis. Az viszont biztos,hogy soha nem látott magasságokba juthat valamelyikük, mivel Grand Slam torna elődöntőjének a közelében sem jártak.

Érdekes,hogy ha csak az elmúlt évek wimbledoni eredményét néznénk rávághatnánk,hogy egyértelmű az orosz a jobb a rutin okán. Ugyanis Khacsanov legalább a harmadik fordulóig rendre eljutott a megelőző években. Míg ellenfele maximum a második fordulóig jutott. Azt viszont ne feledjük,hogy három év plusz tapasztalata van az orosznak és a világranglistán mégis már előrébb áll Shapovalov. A kanadai emellett juniorként már magasba emelhette a trófeát.

Úgy tűnik idén végre összeállt a játéka a legfontosabb füves tornára. Minden adottsága és képessége adott a sikerhez. Egyrészt magas jól szervál másrészt kiváló labdaérzéke van és rendkívül technikás játékos. A német Kolschreiber ellen döcögött a játék,de az első fordulóban másokkal is előfordul. Azóta viszont szettet sem veszített, pedig Murray ellen hazai pályán higgadtnak maradni végig és nem megremegni komoly teljesítmény. A spanyol Bautista-Agutnak aki a rossz szezon ellenére nagyon jó füvön és neki is éppen hogy csak momentumai voltak.

Khacsanov játéka számomra eddig sem volt nagyon meggyőző,mert az első két körben olyan ellenfelei voltak amik mondhatni kötelező győzelmek. Majd Tiafoe konkrétan oda ajándékozta neki a meccset azzal,hogy töménytelen mennyiségű ki nem kényszerített hibát ütött. Az előző körben pedig amit művelt főleg a döntő szettben az maga a vicc kategória. A döntő szettben 6-szor!! veszítette el az adogatását és úgy tudott győzni az orosz és ugye füves pályáról beszélünk. Ráadásul ezen a borításon egy break is sokszor végzetes. Korda egyértelmű ,hogy elizgulta pedig többször is volt break előnye,de ő mindössze 20 éves. Az adogatásiból is abszolút pontok elmaradtak a döntő szettben. Khacsanovban nem látom azt potenciált amivel le tudná győzni a kanadait. A tenyeresei erős közepesek,de nyerőket nem igazán tud szórni belőle. Az adogatásai nem elég erősek és élesek. Így mi marad neki?A fonák keresztek?Azzal bizony nem lehet egy ilyen kaliberű játékos ellen meccset,de jó még szettet sem nagyon. Tudásukat nézve nem lehet kétség melyikük juthat be az elődöntőbe.

Khachanov, Karen - Shapovalov, Denis: Szett hendikeppel - Hendikep tipp