It's coming home?

Ez a kérdés maradt hátra számomra az idei EB-vel kapcsolatosan. Angol szimpatizánsként nem hiszem a közeljövőbe lenne ekkora esélye az angol válogatottnak, hogy elhódítsa a várva várt EB serleget. Lebonyolításnak köszönhetően lényegében hazai pályán játszodták az idei kontinens viadalt, egy meccset leszámítva mindegyik meccsüket a Wembley közönsége előtt játszhatták szinte csak angol szurkolók előtt.

Tegnapi másik elődöntő sipszója után az jutott eszembe, hogy annak az olasz-spanyol mérkőzés valódi győztese a másik ág döntőbe jutó ellenfele lesz, hiszen két rongyra járatott csapat közül jut be egy a döntőbe. Az olaszok két hosszabbítással, +60 perc játékidővel érkeznek a döntőbe.

Angolok ezzel szemben az ág döntőjét letudták már a nyolcaddöntőben a németek ellen, ahol bár kellett egy kis szerencse magabiztosan nyerték azt a mérkőzést, míg a negyeddöntő egy barátságos, félgőzzel lejátszott barátságos meccshez hasonlított az ukránok ellen. Keretük a francia kerettel vetekedett mind minőségben, mind értékben, hátul nagyon stabilak, úgy jutottak el az elődöntőig, hogy gólt sem kaptak, és tekintve, hogy a bakira igencsak hajlamos Pickford áll a kapuban ez igencsak megsüvegelendő dolog. Elől meg teli vannak világklasszisokkal: Kane, Sterling kirobbanthatatlan a kezdőből, melléjük jöhet Sancho, Foden, Bukayo Saka, de ott van még a padon Rashford és Grealish is.

Dánok nagy lendületet vettek az első kikapott meccsük után, és lényegében Eriksennért is harcoltak ami egy elődöntőt eredményezett, viszont a döntőig vezető út eléggé ki volt taposva számukra, két gyengébb ellenfelet sikerült kiverniük Wales és Csehország személyében. Most egy igazi nagy hal jön velük szembe, akik hazai pályán játszhatnak, angol szurkolókkal teli stadionban.

Hazai rendezés, brutál keret, megfelelő sorsolás és még sorolhatnám mi minden szól az angol győzelem mellett. Én bízok az angolokban, és hogy végre tényleg "It's coming home" lesz az EB vége.

Anglia - Dánia: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp