Két "futballnagyhatalom" játszhatja idén az EB-döntőt, noha meglepően rögös út vezetett idáig mindkét együttesnek.

Az angolok mondhatni könnyű ágon juthattak idáig, papíron egyedül a németek kiejtése nem a kötelező kategória volt... Ott pedig rengeteget köszönhetnek Thomas Müllernek. A meccs ugyanis nagyon egálos volt, de talán a németek hatékonyabbnak tűntek. Mégis az angolok szereztek vezetést, amit Müller könnyedén egalizálhatott volna, hosszabbításra mentve a meccset, de ő nem tudta 1 az 1ben megverni Pickfordot... pedig egy egész térfélnyi ideje volt kitalálni, merre lövi majd el mellette a labdát... Persze ez megbosszúlta magát és a végén egy kontrából eldöntötték a britek a meccset. Ezt követően jött a dán meccs, ahol egy dán öngól és egy több, mint véleményes büntető kellett az amúgy fölényben futballozó angolok továbbjutásához.

A csoportban brillírozó olaszok sem villogtak az egyenes kieséses szakaszban. Ausztria ellen ugyanis a VAR hathatós segítségével maradtak csak versenyben. Majd jött a belgák elleni rangadó, ahol jó kezdés után visszaállva meg tudtak tartani egy gólt az előnyükből. És az elődöntőben pedig végképp alárendelt szerepet játszottak. Egy talált gólnak köszönhetően kihúzták X-re, majd a tizipárbaj épp nekik kedvezett, de játékban messze felümúlta őket Spanyolország.

Összességében azt lehet mondani, ezen az EB-n egyetlen csapat sem nyújtott kiemelkedőt nemzetközi szinten... mégis elmondható mindkét együttesről, hogy nem érdemtelenül jutottak a fináléba. Úgy gondolom az olaszok focija az, amelyik eredményesebb, és amiben több erőt érzek. Talán jobban tudnak alkalmazkodni az ellenfél stílusához... Mancini megfelelően vált a letámadás és a visszaállás között, ehhez pedig meg is vannak a megfelelő játékosai. Az angolok kerete szerintem kevésbé minőségi bizonyos posztokon. Ha Mancini ennek fényében alakítja a taktikát (ebben biztos vagyok), akkor nyomást helyeznek az angolokra, akiknek pont azokon a posztokon nincs meg a minőség, ami ahhoz kell, hogy nyomás alól kihozzák a labdát (védelem + védekező középpályások). Szerintem az edzők közötti meccset megnyeri Mancini, megnyerve ezzel a trófeát is.

A tippem, hogy a rendes játékidőben nem maradnak alul az olaszok!

Olaszország - Anglia: Dupla esély - Dupla esély tipp