A bastadi torna első fordulójában csap össze Pablo Cuevas és Gombos Norbert. A világranglistás helyezés alapján mindössze 4 hely választja el a két játékost. Azonban aki ezek alapján szoros kiélezett találkozót remél az könnyen tévedhet. Előzetesen 1,3 körül szorzóra tippeltem volna az uruguayira,de így hogy 1,5 körül mozog szerintem komoly érték van benne.

Alapvetően mind a két játékos abszolút salak specialista,de a karrierjük tekintve amelynek már mind a ketten a vége felé járnak fényévekre vannak egymástól. Cuevas többszörös ATP torna győztesnek vallhatja magát, míg a szlováknak csak epizód szerep jutott pályafutása alatt.

Az idei formákat nézve is egyértelmű Pablo fölénye hiszen a döcögős kezdés után szépen lendületbe jött. Egyrészt Genfben elődöntőzött másrészt a lyoni Challengert tornát pedig meg is nyerte. A Djokovictól elszenvedett vereség a Garroson azért enyhén szólva is belefér.

Gombosnál is voltak vállalható vereségek a salak szezon eddigi részében azonban elég csak a múlt heti challenger tornát megnézni ahol hazai pályán játszhatott, ráadásul ami elvileg extra motivációt adhatott volna. Ehelyett első kiemelt volt,de nem váltotta be a reményeket a verseny kapcsán és meglepetésre egy óriási verést kapott a nem éppen acélos Horanskytól. Ugyanis kevesebb,mint egy óra alatt elintézte őt a honfitársa.

Cuevas egykezes fonákat üt ami mindig óriási fegyver,emellett remek labdaérzéke van és a formájára sem lehet panasz. Az évek során összegyűjtött rutin ezen a borításon kifizetődik az uruguayi számára ezen a találkozón. A fentebb említett képességek és az aktuális helyzetük alapján szerintem nem lehet kérdés a győztes kiléte.

Cuevas, Pablo - Gombos, Norbert: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp