Harmadik felkészülési találkozóját játsza az idei nyáron az első osztályba frissen feljutott Bochum együttese. A vendégeknek ez lesz az első nyári mérkőzésük, és az egyetlen olyan találkozó, amikor jegyzett együttes ellen lépnek pályára.

Nem a legjobb formában várják a Bonner együttesénél a találkozót. Az előző szezon végét ugyan meghúzták és az utolsó négy mérkőzésből hármat is megnyertek, azonban ez csak tizenkilencedik helyhez volt elegendő. Érdekesség, hogy a két legeredményesebb játékos is a középpályáról került ki.

A Bochum újra a legmagasabb osztályban fog szerepelni, ezt pedig jelen állás szerint azt jelenti, hogy újabb magyar játékos fog a Bundesligában pályára lépni. Az első felkészülési találkozón 9-0-ra nyert a Bochum a Velbert ellen, Novothny Soma duplázni tudott. Az Oberligás Velbert után a harmadosztályú Verl ellen játszott az első osztályú együttes, és egy hat gólos remit játszottak egymás ellen. A harmadik mérkőzéüket egy negyedik vonal együttese ellen játszák és nem túlzás kijelenteni, hogy itt is simán elképzelhető egy gólfesztivál.

Ha a hazai együttes nem fog minőségi játékosokat igazolni, akkor azt kell, hogy írjam, könnyen visszazuhanhatnak a második vonalba. Egyelőre semmilyen erősítés nem történt, mármint olyan, aki hozzá tudna tenni valamit az együtteshez. Addig, amíg ez a keret, addig ugyan a kisebb ellenfeleket meg tudjak szórni, de ez sajnos másra nem lesz elég. Ma szerencsére könnyű ellenfél ellen lépnek pályára, így ezt az öt gólt a Bochum egyedül lehozza majd.

VfL Bochum - Bonner SC: Gólok száma - Felett/alatt tipp