Ahogyan azt aelőzetesen várni lehetett két hazai kedvencnek is sikerült eljutni az elődöntőbe az amersfoorti Challenger tornán. Van de Zandschulp mellett a jelenleg legelőkelőbb ranglistával rendelkező TALLON GRIEKSPOOR IS MEGOLDOTTA A NEGYEDDÖNTŐS FELADATÁT ÉS, HA SIKERÜL MENNIÜK MÉG EGY KÖRT, AMI SZINTÉN PAPÍR EREDMÉNY LENNE, akkor a fináléban A tiszta holland párosítás is összejöhet majd.

Griekspoor látványosat fejlődött az utóbbi másfél évben, a formáját tudta állandósítani, ennek is köszönhető a májusi és a júniusi torna győzelme a Challenger Touron és dukálna egy júliusra is a jelenlegi teljesítményét látva.

Igaz, hogy Coppejans ellen az első szettet egy bealvásnak köszönhetően 3:1 -ről bukta 3:6 -ra, de onnan megrázta magát és fordított. Hihetetlen kemény ütései vannak, amit a pálya különböző szegleteiből váratlanul meghúzva tudja suhintani. Ezzel az agresszivitással a CH touron a legtöbbeknek meggyűlik a bajuk így a francia Hoangra sem vár könnyű megmérettetés.

A vékony, magas testfelépítésű francia 2018-19 környékén futotta a legjobbját, ám mostanság elkerülik a nagyobb sikerek. Salakon az utolsó három évben nem tudott pozitív összmérleget produkálni, itt Amersfootban pedig a sorsolás kegyes volt vele, hiszen a három legyőzöttjének sem megy, erősen negatív salakos idei mutatókkal rendelkezőkkel szemben, Maden 2/8, Mena 10/15, Rosol 4/9 tudott túljutni. Most pedig egy csúcsforma közeli rivális érkezik, véleményem szerint túl nagy lesz a szintugrás a franciának ahhoz, hogy nehézséget okozzon a hazai pályán versenyző Griekspoor fivérnek.

Griekspoor, Tallon - Hoang, Antoine: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp