Az umagi selejtezőben nagy lehetőséghez juthatnak olyan játékosok is, akik a ranglistán jóval hátrébb találhatóak és rendre ATP CH szinten van módjuk csak megmutatni a tudásukat. Itt aztán lehet robbantani, pár éve Balázs Attila is itt mutatta meg magát a nagy közönségnek.

Az ukránok játékosa Vitaliy Sachko rendkívül tehetséges játékos, energikus, sokat dolgozó, de technikailag is képzett versenyző.

Az utóbbi egy-két évben megmutatta a tehetségét. A közelmúltban a perugiai CH versenyen egészen a döntőig menetelt, ahol többek között olyan ellenfeleket győzött le meggyőző produkcióval, mint Andrej Martin, Rune vagy Serdarusic. Umagon az exjugoszláv államokat képviselő rendre megtáltosodnak, így nagy tett volt a kvali első körében a szlovén Rola két szettes kiiktatása is, egyben mutatja a jó játékát ide is áttudta menteni.

Ellenfele az argentin Collarini, aki egészen ramaty formában van. Az idén 13/22 -es erősen negatív salakos mutatókkal rendelkezik. A múlt héten volt alkalmam látni az olaszok tehetsége Cobolli ellen, ott egy hitehagyott játékost láttam, ahol a fiatal talján teljesen felőrölte őt a játékával .

Ugyan a selejtező első körét Masur ellen rendkívül jól kezdte eredményben (6:1,6:1), ám a németen egyáltalán nem látszott a motiváltság.

Sachkoban megvan a potenciál rendkívül energikus, hasonlít az említett olasz Cobollira a játéka, ezen stílus pedig egyáltalán nem tetszik a játékra is merevnek tűnő Collarininek.

Itt már a főtábla a cél, a forma és az összetettebb játék nálam pedig egyértelműen ukrán "beszállókártyát" ér az umagi legjobbak közé.

Sachko, Vitaliy - Collarini, Andrea: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp