A listavezető Brisbane City látogat a hetedik helyen álló Ipswich Knights együtteséhez. Mindkét együttes tizenharmadik mérkőzese lesz ez a mai, bár vannak együttesek, akik már tizennégy mérkőzésen is túl vannak.

Az alacsonyabb ausztrál állami ligában, a Queensland Premier Ligában jelenleg 100%-os mérleggel vezetnek a vendégek, a kérdés, hogy meddig tart ki ez a lendület. Vagy elfogy-e egyáltalán.

Be kell valljam, hogy a kedvenc bajnokságaim közé tartoznak az ausztrál állami ligák, minden évben alig várom, hogy elkezdődjenek. Fogadni már egyre kevesebb lehetőségem van rá, ilyen-olyan okok miatt. Sok gól van egyes ligákban, ilyen ez a Queenslandi Premier Liga is. A bajnokság gólátlaga ugyan 'csak' 3.82, de a hazaiaknál ez a szám 4.33 , míg a vendégeknél 3.92.

A hetedik helyezett Ipswich 4-2-6-os mérleggel, és 25-27-es gólaránnyal áll. 12 győzelemmel és 40-7-es gólaránnyal, hibátlan mérleggel vezet a Brisbane City. A vendégek a mérkőzés toronymagas esélyesei, fölényes gólokkal kellene ezt a találkozót nyerniük.

Egymás ellen eddig háromszor találkoztak, 2015 után idén áprilisban játszottak újra. Akkor hazai pályán 6-0-ás győzelmet aratott a listavezető, félidőben már 4-0-ra vezetve.

Nagy esélye van idén visszajutni az NPL Queenslandbe a vendégeknek, ami egy osztállyal feljebb van. Igaz, az alapszakasz után ugyan playoff rendszerben zajlik tovább a bajnokság, de annyira kiemelkednek, hogy simán kell vegyék az akadályokat. Innen felfelé, ott lefelé lógtak ki, talán jövőre megragadhatnak majd ott. Addig is figyelemmel követhetjük, hogy meddig maradnak hibátlanok, és vajon mekkora különbséggel nyerik a találkozóikat. A hat gól a mai találkozójukon is meglehet, akár 2-4-es eloszlásban is.

Ipswich Knights - Brisbane City: Gólok száma - Felett/alatt tipp