Az Olimpia lehetőséget ad pár olyan versenyzőnek is, aki az utóbbi időben nem bontakozhatott ki teljesen egyéb okok miatt illetve visszaesett a teljesítménye az utóbbi időben. Mind a szerb Jorovic, mind a belga Van Ulytvanck részéről érvényes ez, de a belganak sikerült egy remek füves felvezető versennyel jelezni, hogy visszacsepegett a teniszes körforgásba, míg Jorovic ímmel-ámmal ütögetett és a számára annyira nem kedves salakon próbált felkészülni, játékba jönni az ötkarikás játékokra.

Jorovic áprilsban kezdte meg a visszaszokást. Elsőre ITF tornán próbálkozott, de egyből elbukott, a következő két WTA torna pedig hirtelenjében túl nagy falatnak bizonyult, Tomljanovic és Martincova is két szettben pipálta ki a szerb lányt. Látszik a játékán a kihagyás, de nagyon, a budapesti tornára érte el, hogy nyert a román Cristian ellen egy végletekig kiélezett meccset, de utána Ormaechea két felvonásban szintén megállította.

Van Ulytvanck a kemény pályás tenisz híve, gyors labdameneteket játszik, kemény ütésekkel. Salakon az idén ő is szenvedett, de volt egy már említett nottinghami füves verseny, ahol újra rátalálhatott a játékára és azt a versenyt végül meggyőzően meg is nyerte!

Mindkét félnél messze még a csúcsforma elérése, ám ezen az úton egyértelműen a belga fél tart előrébb. Jorovic idén még gyors felületen mérkőzést sem játszott, ezek után pedig blődség lenne tőle elvárni, hogy egy nagy ütő ellen kezdje el a mérkőzés nyerést, ráadásul egy Olimpián.

Egyértelmú Van Ulytvanck sikert várok egy könnyed és egy picit szorosabb szettben.

Jorovic, Ivana - Van Uytvanck, Alison: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp