A 2021-es Darts World Matchplay fináléjába az a két játékos jutott, amelyik kettő a legjobb volt. Dimitri van den Bergh sem nagyon izzadt meg, és jól áll neki ez a nyugalom szobra álarc. Próbál minden kizárni amikor dob, persze előtte és utána van kontakt a közönséggel, de amikor leg közben van, ott csak ő van és a dobásai. Tömeget jól dobja, stabil játékot hoz, egyedül a kiszállókkal gyűlik meg a baja néha, de azért rossznak nem nevezhető. Szombaton Ratajski hiába vezetett 4-1-re és majd 6-2-re is, vdB a játékát egy magasabb szintre emelte, és végül felmosta a színpadot a lengyel vetélytársával, amely olyan volt, mint a júliusi hóember. Rövid ideig tartott a csillogás, aztán leolvadt.

De van den Bergh ezt hozta egész tornán, és akkor még nála is jobb volt a tarajos Peter Wright. tudjuk jól, hogy a koronavírus első hullámának idején a belga a határzár miatt Wrightnál lakott, szóval ők azért lakva is megismerték egymást. Jóban is vannak, és vélhetően jó kis meccset játszanak majd. Két top játékos, nem nagyon fogják engedni a saját legjeiket, szóval kevés breakre számítok.

Ez már 18 nyert legig megy, azaz a meccsen 18 leg biztos lesz. Kérdés az, mennyit nyer a vesztes játékos. Szerintem vagy 13-at biztosan. Mindkét oldalon lesznek jobb és rosszabb időszakok, és az is biztos, hogy feladni egyik játékos sem fogja. Aki épp hátrányban van, próbál majd szintet lépni, aki előnyben van, talán picit megnyugszik és kienged. Ezt láthattuk tegnap Wrighttól is, amikor 10-5 után Gerwen egy 4-1-es szériával még visszakapaszkodott, aztán Wright ismét tövig nyomta a gázpedált. De szerintem kizárt, hogy két egymást követő napon ilyen maratoni meccseken lehet 110-es három nyilas átlagot dobni. Ilyen 100 körül várom mindkét játékost, és bízzunk benne, hogy a két játékos nem vodka-narancsozik a meccs előtt, mint tavaly DvdB és Anderson tette. A két madár 'jól bemelegített', de legalább fair volt a play, mert mindkettő piás volt :D Ott az első 180-ra kellett várni vagy egy órát, most ez kizárt. Az előző pár nap elmaradtak az igazán éles, igazán szoros, feszült végjátékot hozó meccsek, de majd a döntő kárpótol.

Az én tippem, hogy max 5 leg lesz a két játékos között. Jobb most Wright, de kevesebbet pihent, hisz szombaton ő játszott később.

van den Bergh, Dimitri - Wright, Peter: Körök száma - Felett/alatt tipp