Az Olimpiák programjába első alkalommal bekerülő 3x3 -as kosárlabda próbálja a fiatalokat megragadni. A dinamizmus, a gyors, pörgős akciók jellemzik ezt a gyorsított formájú kosárlabdát. A mi fiaink és lányaink sajnos pont lemaradtak a részvételről, láthattuk még júniusban a debreceni főtéren a selejtezőket a lányok az olaszokkal szemben egy utolsó pillanatban dobott ponttal estek el a lehetőségtől, míg a fiúk épp az ebben a párosításban szereplő belgáktól végül egy sima meccsen búcsúzhattak el az álmaiktól.

A belga egy erős, képzett csapat benyomását keltette akkor is, mindig picit előrébb jártak a mi fiainknál gondolkozásban. A Nick Celis, Thierry Marien, Thibaut Vervoort, Rafael Bogaerts összetételű csapat eddig a csoportmeccseken 2 győzelemmel és 2 vereséggel áll. Egy siker mindenképpen kell nekik, hogy továbbjussanak a negyeddöntőkbe, ehhez meg az eddigi leggyengébb összprodukcióval rendelkező, utolsó kínaiakat kellene két vállra fektetniük.

A kínaiak a Hu Jinqiu, Yan Peng, Gao ShiYan, Li Haonan összetételű kvartettel próbálkoztak, kevés sikerrel. A négy meccsüket egyaránt elbukták, ráadásul az oroszok és a szerbek átgázoltak rajtuk, kilenc és nyolc pont különbséggel.

A két válogatott között jelenleg klasszis különbség van és a belgáknál olyan játékosok szerepelnek, akik kiélezett szituációkban is megtudják rázni magukat.

Ahogyan az Olimpiai selejtezőben ellenünk is megoldották a számukra kötelezőnek tűnő feladatot, úgy ezt a megroggyanni látszó kínai négyest is kötelező feladatként kell kipipálniuk a Bogaerts vezette vörös ördögöknek.

Belgium 3x3 - Kína 3x3: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp