Új hét, új tornák ATP Challenger szinteken is. Lengyelországban, Poznanban a megszokott salakos borítást választották, ahol két gall fiú egből egymásba is botlott a sorsolásnak kiöszönhetően.

Mind Alexandre Muller, mind Enzo Couacaud is többet remélt ettől az évtől, óriási nagy meneteléseik sem voltak mostanság.

Alexandre Muller számára egy májusi RG előtti CH elődöntő jött össze és ami szomorúsággal tölthette el, hogy a Roland Garroson Peter Gojowczyk ellen egyből a selejtező első körében kizúgott. A közelmúltban, júliusban Jászvásárhelyen képes volt a CH és ATP szinteken szinte semmit produkáló bolgár Adrian Andreevtől is kikapni három szettben, majd északra, Tamperebe látogatva a hazaiak versenyzőjét Niklas-Salminent még megverte, de Kicker megálljt parancsolt neki. Tehát elég vékony önbizalommal érkezett Poznanba.

Enzo Couacaudnak szintén összejött Biellában egy menetelés, de ő egészen a döntőig ment akkor a tornán. Ráadásul nei alanyi jogon megadatott a Roland Garros főtábla és jeleskedett is, a fehérorosz Gerasimovot elkalapálta, és utána Carreno Bustának is elég nagy kellemetlenségeket okozott, volt egy-egyes szettállásnál megannyi break lehetősége és breakje is.

Mindketten ugrálós, sokat mozgós tüzelős stílussal rendelkeznek, de a több váratlan húzással Couacaud rendelkezik. Muller kicsit sablonosabb játékosnak tűnik számomra. Ezekből is adódóan és abból, hogy Gstaadban Couacaud két remek három szettes meccset is produkált Kopriva és Mikael Ymer ellen, az ő sikerét várom a nagyobb betlikre hajlamos honfitársa ellenében.

Muller, Alexandre - Couacaud, Enzo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp