Őszintén szólva picit tele a tkm ezzel az Olimpiával, hisz bármit húzok, minden egy gólon múlik. :D Na de sebaj, nem adom fel!

Szóval Szlovénia - Japán, ahol két ellentétes stílus feszül egymásnak. Olyan értelemben, hogy bár a japánok is pontra játsszák a kosárlabdát, ők inkább nem szeretnek kapni, mint dobni. Én így év közben is gyakran bele-belenéztek japán bajnokikba, akár a második vonalba is, de sokszor egy-egy negyed bírok végignézni, mert ami védekezés ott folyik, az nem emberi. A japók olyan pióca stílusban védekeznek, hogy az nem emberi. Szóval ha megnézünk egy jobb NBA alapszakasz meccset, meg egy japán bajnokit, mintha nem is ugyanaz a sport lenne. Egyértelmű, hogy Watananéék nem akarnak úgy járni, mint jártak Laprovitoláék két napja, amikor a Doncic-show-t közelről nézték, és kaptak 47 pontot Lukától, és 118-at összességében.

Japán lassabban játszik, szeretik a labdát járatni,. Pl. a szlovének meccsén 34-gyel volt több mezőnykísérlet, mint a japán - spanyol meccsen.

A 177 ponthoz azért kell 177 pont. Szlovénia játékában van 100 egység, de a 118 után azért nem biztos, hogy megint kolbászból lesz a kerítés, vagy a bab is hús lesz. Japán pióca védekezése azért nem fog ízleni a szlovéneknek. Argentínán átmentek, de azért az a meccs extra volt sok tekintetben. Azért ahhoz, hogy 177 pont lecsorogjon, sok üresjárat nem fér bele. Japánnak pedig az nem igazán jó, ha sok-pontos meccset játszanak, nekik az jó, ha próbálják lassítani a játékot, limitálni a pontok számát. Ha belemennek egy szlovének elleni dobópárbajba, abból 100-ból 99 alkalommal rosszul jönnek ki. Nem mondom, hogy tuti tipp, meg a formámat elnézve szinte biztos, hogy a meccsen 180 pont lesz.

Én úgy vélem, Szlovénia is picit visszajön a földre, és azért ez a japán védekezési stílus azért tényleg tud idegesítő lenni. Doncic-ékat pedig fel lehet húzni, aki látta a gauchók elleni meccset, látta, hogy pl. Luka egy full sima meccsen is tekóra idegesítette magát, mondjuk a sporik kb 10-ből 9 kétes szitunál Campazzóéknak ítéltek, szerintem otthon Japán is kap majd picike segítséget ilyen 50/50 labdáknál. Én azt mondom, 95-75 a vége, aztán cáfoljanak rám.

Szlovénia - Japán: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp