Argentína jól belenézett a pofonba a szlovének elleni meccsen. Az a meccs nem a védekezésről szólt, főleg nem a vége, mert az nagyjából nagyobb show volt, mint egy all star gála. Szlovénia 3 negyedben is eljutott 30+ dobott pontig, ami kb. a 12 perces NBA-s negyedeket tekintve sem rossz. FIBA rendezvényeken meg kb. ilyen Kína-Laos női meccsen láttam hasonlót, ahol a két csapat között tudásban úgy 130 pont van. Itt viszont Szlovénia és Argentína kb hasonszőrűnek tűnt, és nem is olyan gáz az a 18 pontos zakó, de nem lehet 118 pontot kapni egy hosszabbítás nélküli meccsen. Ilyen nincs. Argentínának védekezésben fel kell keményedni, mert egyébként nincs esélye. Persze túl is lehet dobni a spanyolokat, és szó szerint, mert azért volt már a történelemben jobb kis emberekkel felálló hispán együttes, egy Calderón, egy Navarro, hogy a nem is oly távoli múltat említsem. Nem mondom, Abrinesék is tudnak triplát dobni, meg Rubio is sokat fejlődött, de azért na... Elég öregecske a spanyol csapat, Ricky Rubio is elmúlt már 30, Gasolék sem fiatalok, Rudy Fernandez is vén csont, szerintem olyan nagyon sietni a spanyolok nem fognak. Sok sok pozíciós játék, Hernangomezék és Gasolék megjátszása fontos lesz, de a sok passz, a túl cizellált játék azért gyakran az over-fogadás ellensége.

a két csapat nagyjából hasonló keretekkel az előző vb-n is összefutott, ott 95-75-re a spanyol csapat nyert. Ott 37-37-39 volt az első három negyed ponttermése, és a 4. játékrészre vadultak meg a srácok, amikor is jött egy 29-28, azaz 57 pont, ami egy statisztikai 'hiba'.

Na meg ott azon a meccsen volt közel 60 büntető, az is elég bika szám. Én a6zt mondom, ez a picit öreg spanyol csapat nem fogja erőltetni a lüktető tempót, inkább a felcammogós, 24-et kijátszós meccsre számítok, így pedig 173,5-ből én underre húzom a meccset.

Spanyolország - Argentína: Total Points - Including Overtime - Over/Under tipp