A tokiói Olimpia férfi kosárlabda tornája a csoportkör utolsó napjához érkezett. Amikor ez a tipp megszületik, még hátra van az USA-Csehország meccs, ami fontos e találkozó szempontjából.

A 3 csoportból a két első továbblép, viszont továbblép két harmadik helyezett csapat is!

Szóval az USA-Csehország találkozó fontos, mert a csehek -15-es pontkülönbséggel állnak. USA ha nem fog ki rossz napot, akkor úgy minimum 15 ponttal nyer, így lesz egy -30-as pontkülönbsége a 3. helyen. Az elég cudar.

Ez a szerencséje Japánnak és Argentínának. Mondjuk szegény Japán a maga -46-os pontkülönbséggel kb. csak akkor reménykedhet továbbjutásban, ha bucira veri Argentínát. Épp ezért Japánnak tempót kell mennie, sokat kísérletezni, az sem baj, ha tripla-eső zúdul majd Argentínára. A szlovén-japán meccs a közel 200 pontjával bizonyította, hogy képes az overre japán. Hachimura extra, de Watanebe, az NBL-ben edződő Baba is egész korrekt kosárlabdát mutatott.

Argentína eddig csalódás, de 118-100-as zakó a szlovének ellen, aztán Spanyolország ellen is sikerült kikapni, pedig jó rajtot vettek Laprovitoláék. A 2. negyedben csak 9 pontig jutottak, ott el is ment a meccs.

Ugyanakkor az argentin csapat nem rossz. Pocsék, hitehagyott játékkal is 71-ig jutottak a spanyolok ellen, de az tényleg a legalja volt. Az pedig jó jel, amit pl. láttunk Campazzón, amikor a spanyolok elleni meccsen egy cserénél szétszakította magán a mezt, mint anno Harting, csak Campazzo nem örömében. Ez viszont nekem azt jelzi, hogy akarnak ők, és ha összejön nekik végre egy jó meccs, azért tudnak nekünk mutatni csoda dolgokat. Az argentin kosárlabda alapvetően ötletes, ott volt a spanyolok elleni meccsen a hát mögötti alapvonali bedobás.. Tény, nincs már Delfino, Nocioni, Ginobili... -de ettől még ez az argentin csapat nem rossz. A pontkülönbségük -28, de ha nyernek, ezt lehet javítani, szóval a dél-amerikai csapatnak is célja, hogy sok pont legyen, és a sok pontból minél többet szerezzenek.

Japán meg reálisan nem juthat tovább, de ha kifognak egy extra napot, ha hullanak a triplák, akár össze is jöhet egy nagyobb arányú siker, és matek alapján még Japán sem szállt el. De hazai pályán amúgy sem fogják feladni, egyébként sem jellemző erre a válogatottra. Alapvetően tempós meccsek vannak a tornán, rengeteg a tripla, elég jó százalékkal dobják, szóval ez a modern trend az overek irányába viszi a meccseket.

2019-ben egy felk. meccsen játszottak egy 108-93-at, ott is volt pont bőven. Reméljük, lesz itt is.

Argentína - Japán: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp