Nem sikerült tökéletesre a szentgyörgyiek első európai pillanata, és bár közel voltak az álmok tovább szövögetéséhez, sajnos kiestek már az második körben a Konferencia Ligából. Bár kiestek, tették ezt emelt fővel, több román és magyar csapattal ellentétben, akik csúfosan leszerepeltek náluk jóval alacsonyabban rangsorolt ellenféllel szemben. Kiesés ellenére a tulajdonos, Diószegi László, és edző Leo Grozavu is kiállt a csapatuk mellett, ami nagyban segíthet a továbblépésen.

Jól kezdte a szezont a Sepsi, első fordulóban magabiztosan verte a Clinceni csapatát, majd egy mérkőzés vége fele bekapott potyagólon múlt, hogy megőrizze a 100 százalékos mérlegét Targovistével szemben. Köszönhetően a jó sorsolásnak, hétfő délután is hozható mérkőzés előtt állnak, hiszen Mioveni érkezik Sepsiszentgyörgyre, akik bár tavaly hatalmas meglepetésre osztályozón sikerült kivívniuk a feljutást, ez a keret még is inkább a második vonalban tudná megállni a helyét, és minden bizonnyal idén a kiesés elkerüléséért fognak küzdeni végig a szezonban. Ezt mutatja az eddig lejátszott két mérkőzésük is, amelyeken egyaránt vereséget szenvedtek, két a középmezönyt megcélző csapat ellen: Gaz Metan és Rapid.

Sepsinél van minden bizonnyal a legjobb viszony tulajdonos-játékosok és tulajdonos-edző között, Diószegi személyében egy olyan tulajdonossal rendelkeznek, aki ha kell lelkesítő beszédet tart egy-egy fontos mérkőzés előtt, de ha kell helyre is tudja rakni a fejeket, téve ezt úgy, hogy nyitott fülekre talál az esetek nagy többségében. Idén sikerült megerősíteni a keretet, minden adott ahhoz, hogy a tavalyi szinte dobogós helyezésüket megismételjék. Ismét szurkolók előtt játszhatnak, a Székely Légió szurkolói csoport sok nehéz helyzetben billentette a saját javukra a mérkőzés alakulását. Mai mérkőzésen egy önbizalomnövelő, hazai győzelmet várok.

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - Mioveni: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp