A Bajnokok Ligája győztes Chelsea és az Európa Liga legutóbbi győztese a Villarreal párharcával valójában megkezdődik a 2021-22-es szezon. A mérkőzést semleges pályán Észak-Írországban rendezik a Windsor Parkban.

Thomas Tuchel vezérletével óriásit hajrázott a szezon második felében a Chelsea. A Bajnokok Ligája győzelem mellett a bajnokságban nagy ponthátrányt ledolgozva értek oda a top4-be a Leicestert megelőzve, plusz eljutottak az FA kupa döntőjéig is ahol szintén a Vardyékkal kerültek össze. A keret borzasztó erős, ráadásul most azok a hírek járják hogy Lukaku is visszatérhet majd a csapathoz aki szintén óriási erősítést jelenthet majd a támadósorba (bár ma még biztos nem játszik).. A felkészülési meccseken is jól szerepelt a csapat, többek között az Arsenalt is legyőzve veretlenül tudták le ezt az elmúlt egy hónapot, legutóbb a Tottenham elleni 2:2 vel zárva ahol végig fölényben játszva, biztató játékot nyújtottak.

Unai Emery csapata a döntőben egy másik angol csapat legyőzésével tudta elhódítani az Európa Ligát és jutott be ezzel ide a szuperkupa döntőjébe. A csapat helyzetét jóval jobban beárnyékolja viszont a járvány és egyéb sérülések okozta veszteségek, hiszen több játékosuk még a felépüléssel küzd így többek között Chukwueze, Parejo, Coquelin és Rulli is ebbe a kategóriába esik. Bár a felkészülési meccsek eredményéből messzemenő következtetést levonni butaság lenne azért mégis szembetűnő hogy a veretlen Chelseavel szemben ők egyetlen meccsüket sem nyerték meg ráadásul hat meccset is játszottak (0-3-3) amiken összességében rengeteg gólt nyeltek be.

Szerintem az angolok jóval erősebbek és nyerni fognak egy kevés gólos meccsen.

Várható kezdők:

(3-4-2-1): Mendy; Azpilicueta, Zouma, Rudiger; Hudson-Odoi, Kante, Kovacic, Alonso; Ziyech, Havertz; Werner

(4-4-2): Asenjo; Foyth, Albiol, Torres, Pedraza; Gomez, Morlanes, Trigueros, Pino; Moreno, Nino

Tipp: 1-0

Chelsea - Villarreal: Chelsea szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp