Megkezdődött a holland bajnokság is, és ahogy a jelenlegi formák mutatják, új bajnokot fogunk avatni. Nem tudom, mi történt a PSV-nél, de nagyon komoly eredményeket produkálnak. A tavalyi évadot az Ajax mögött fejezték be a második helyen egy nagy küzdelem hatására, aztán jött az Eb-ahol mindenki Denzel Dumfries-ról beszélt, aki szinte berobbant az elitbe, nyáron nem véletlenül csapott le rá az Inter. A védelemből tehát a jobbszélső kiesett, de mintha ez meg sem látszott volna a csapat idei szezonban nyújtott meccsein. Nézzük sorba:

Nem sok barátságos meccset toltak, mivel korán nekiindultak a nemzetközi kupának. Ezeken a meccseken semmi különös nem történt, a PAOK-ot lenyomták, a többi ellenfél noname volt. Aztán jött a BL-selejtező a Galatasaray ellen, akiket oda-vissza megbugiztak: 5-1 és 2-1 Törökországban. Na, erre már mindenki felkaphatta a fejét, mert még ha a törökök most gyengébbek is, de akkor is, hazai pályán nem sokszor kapnak ki. Aztán jött a dán Midtyjlland csapata, akik kiejtették egy fordulóval korábban a Celticet, és őket 3-0 és 1-0 arányban verték. Gyönyörű. Vélhetően hatalmas derbire van kilátás a play-off meccsen a Benfica ellen. Megnéztem a kezdőcsapatot, ismert arc az vén trotty Zahavi, és Andre Ramalho, akit most nyáron szereztek Salzburgból. Őt többször láttam játszani, igazi életveszély… a saját csapatára nézve...

De ami igazán figyelemfelkeltő volt, az a holland Szuperkupa, ahol 4-0-ra verték meg az Ajaxot. Oké, hogy kiállítottak az ajaxos arcot, de akkor már 2-0-ra vezettek, szóval nem osztott-szorzott a dolog.

Ezek után azzal a Heracles csapatával játszanak, akik eléggé felemás felkészülésen vannak túl. Játszottak egy rakat meccset, de egyetlen olyan csapattal sem, amelyet érdemes lenne megemlíteni. Ezeken a meccseken hol jobb, hol rosszabb eredményt értek el. A holland első osztály vége felé található csapatok ellen az biztos, hogy nem sikerült nyerniük.

Szerintem a PSV behúzza a meccset, ez nem kérdéses. Először az over irányába indultam el Andre Ramalho miatt, de aztán az jutott eszembe, hogy a PSV biztosan tartalékolni fog a Benfica ellen. Szerintem gyorsan berúgnak 1-2 gólt, aztán rápihennek a nagy derbire, és hagyják az egészet. Így inkább jobban tetszik a félidő/végeredmény PSV.

Heracles Almelo - PSV Eindhoven: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp