Két selejtezőből magát felküzdő fél találkozik ebben a párosításban. A fehérorosz Sasnovich, a szebb napokat is látott, de WTA Tour szinten bizonyított Mladenovicot és a másfél hete Kolozsváron tornát nyerő német Pekovicot is két-két breakelt szettben múlta felül. Sasnovich akaratos játékával felőrölte a szettek végére a riválisait, így Petkovic is hiába kapaszkodott az első szettben 0:4 -ről vissza, a mentálisan frissebb belarus "víz alá nyomta a fejét".

A következő rivális elviekben és gyakorlatban sem szabadna, hogy nagyobb gondot okozzon. Heather Watson az utóbbi években csak küszködik magával, Wimbledont leszámítva első fordulós vereségek tömkelege és selejtezős elvérzések. Most a fiatal Volynets ellen sikerült szetthátrányból fordítania, majd kvali utolsó napján a svéd Petersonon is átküzdötte valahogyan magát szintén döntő felvonásban, de talán ő sem tudja hogyan, hiszen a második szettől a skandináv dominált inkább. Watson utóbbi időben mutatott teljesítménye inkább való az ITF szinthez, mint a WTA Tour magasabb polcaihoz.

A selejtezős megmérettetések alapján egyértelműen mondható, hogy Sasnovich van jobb formában, ő az, aki a hosszabb menetekben is benne tud maradni és nem csak püföli a labdát, míg a britre inkább az utóbbi jellemző. Örülhettek egymásnak a sorsoláskor, hogy kavlist kaptak ellenfelül, de itt is mérhető a különbség, és a kvali adta feltérképezés alapján megint a fehérorosz továbbmenetele lehet előirányozható. Watson várhatóan irányítani szeretne, de ehhez lesz egy-két válasza Sasnovichnak, mellyel korán elveheti a játéktól a kedvét Watsonnak.

Sasnovich, Aliaksandra - Watson, Heather: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp