A harmadik fordulót rendezik Cincinnatiben a mai napon a hölgyek számára. Két korábbi Grand Slam bajnok összecsapása is terítéken lesz nevezetesen Angelique Kerber és Jelena Ostapenko mérkőzése.

A német rendkívül mélyre került az elmúlt évek során,de úgy tűnik kezdi újra felépíteni önmagát. Az idei bad homburgi tornán teljesen kicserélődött és új erőre kapott. Aminek köszönhetően a torna győzelem mellett egészen egy tízmeccses nyerő szériáig repült. Ezzel a sorozattal elődöntőzött Wimbledonban ahol a későbbi bajnok Barty állította meg. Az energiáját és a naptárát is jól menedzseli,mert a füves szezon óta ez az első torna amin elindult és nem is akármilyen sikerekkel. Ilyen nehéz első két fordulóval kevesen büszkélkedhetnek hiszen két top20-as játékos legyőzésével juthatott idáig. Sakkari elleni úgy játszott,mint amikor Grand Slam bajnok lett. A guggolásból ütött tenyeresek szépen hosszan a sarokba érkeztek. A görög próbálta variálni a játékot ami részéről indokolt volt,de mindig jött a válasz a némettől. A lábmunkája is olajozott működött az egész meccs alatt.

A lett lány esetében ismét elmondható,hogy ez a szezon sem a fantasztikus eredménysoráról szól. A füves szezon kezdetén úgy tűnt formába kerül,mert eastbourne-i tornát megnyerte,de Wimbledonban ismét mélyre került nem csak játékban hanem emberileg is. Ezt követően is borzasztó eredmény sora van. Vesininától kikapott az olimpián aki ezer éve kis túlzással teniszütőt se fogott.

Nagyon hullámzó a játéka továbbra is Ostapenkonak. A mérkőzések alatt ez hatványozottan igaz. Tegnapi Brady elleni meccsen is olykor ütött egymás után három négy nyerőt majd ugyanennyi ki nem kényszerített hibát. Teljesen érthetetlen ütések tarkították a meccsét. Az amerikai lábproblémája kiújult,de mindenképp hasznos volt, e meccs előrejelzése kapcsán Brady játéka. Ugyanis Ostapenko ellen kulcs tényező lesz a lábmunka,mert ha az elején vissza tudja tenni a német a labdákat,a lettnek hamar elfogy a türelme és elkezdi a hálóba vagy épp a vakvilágba ütni a labdákat. Kerber stílusának kifejezetten fekszik Jelena játéka. A német türelmesen végig is tudja sakkozni a labdameneteket míg a mostani ellenfél erre képtelen. Sokkal kiegyensúlyozottabb játékos Angelique és ráadásul jó formában várhatja a találkozót.

Kerber, Angelique - Ostapenko, Jelena: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp