A negyeddöntők talán legizgalmasabb összecsapása lesz a Karolina Piliskova és Paula Badosa mérkőzés. Hatalmas ütésekre biztosan számíthat a közönség. Végre elérkeztünk a nyolc közé és itt már mind a két játékos jó formában várhatja a találkozót. A tornán bizony sok olyan párosítás jött létre ahol nagyon elbillent a mérleg nyelve e tekintetben egyik vagy másik oldalra.

A cseh lány mondhatja a magáét,mert hiába találta meg a játék ritmusát egy jó két hónapja Giorgi bizony háromszor is kibabrált vele. Ennek a jó formának szerintem mostanra megvan az árny oldala is,mert Wimbledon óta 17 meccset játszott Piliskova. Paula mögött is rengeteg van,de így is csak 14 meccset játszott ami egy torna ezen szakaszában már döntő tényező lehet. Ráadásul a két lány között 6 év korkülönbség van a spanyol javára.

Badosa az első körben Marticot verte aki rendkívül technikás játékos sose könnyű vele. Majd jött a mezőny egyik ha nem a legnagyobb ütője Sabalenka. E tekintetben mondjuk sem a cseh sem Paula nem panaszkodhat,de ami fontos hogy a spanyol ismeri a receptet ami egy ilyen stílusú játékos legyőzéséhez kell. Ahogy említettem ütőerővel Badosa sem áll hadilábon,de mégis sokszor leszorította a pályára Sabalenka és mégis legyőzte. Piliskova ellen sokkal több tere lesz,hogy érvényesíteni tudja a saját játékát. Nagyon emocionális személy Badosa saját bevallása szerint is, ennek ellenére szett hátrányból megfordította a fehérorosz elleni találkozót ráadásul úgy,hogy a döntő szettben is break hátrányba volt.

Az elmúlt időszakban a lábmunkája sokat javult Karolinának azonban még messze van a tökéletestől. Nem véletlen,hogy a 16 között Pegula is breakelőnybe került már a mérkőzés elején. A jól helyezett ütésekre néha el se indult a cseh. Az amerikai pedig 4-1-re is ment az első szettben,de ha egy elengedhetetlen képességgel rendelkezik nevezetesen az ütőerő akkor a szett biztos meg lett volna neki. Ezen a mérkőzésen is bebizonyosodott,hogy nem ördöngösség zavarba hozni Piliskovát.

A győztes kiléte szerintem egyértelműen azon múlik,hogy ezeket a pokoli ütésváltásokat ki bírja jobban lábbal és e tekintetben Badosa Karolina fölé emelkedik.

Pliskova, Karolina - Badosa Gibert, Paula: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp