A szezonnyitón bravúros teljesítményt nyújtó Barca és az elég langyos meccsen döntetlent játszó Bilbao találkozik a második fordulóban.

Messi távozásával úgy gondolom kicsit felszabadultak a barcelonai játékosok és mindenkinek megnyílt egy kicsit a tér. Támadófronton nincs azért olyan különösebb probléma, Depay érkezésével szép kis támadó trió rohamozhatja az ellenfél kapuját. A dán Braithwaite a tavalyihoz hasonló remek formában nyitotta az új szezont és úgy tűnik, Messi nélkül is megállja a helyét ez a Barca, legalábbis a hazai bajnokságban mindenképp. A középpálya a sérültek ellenére is teljesen rendben van, a védelmen van még mit csiszolni, de amíg többet lőnek, mint kapnak nincs gond. Legutóbbi 14 idegenbeli meccsükből 12-t megnyertek Griezmannék, nem lepődnek meg, ha nem hazai gyepen kell jó teljesítményt nyújtaniuk.

A stadion 1/5-e lehet csak bent a San Mamesban, így nehezen állítható, hogy a hazai pálya előnye nagyon a Bilbao mellett lenne. Valószínűleg idén is stabil középcsapat lesz a Bilbao, nem igazán haladnak semerre, szezonról szezonra általában hasonló eredményekkel végeznek. Az első fordulóban mutatott gyenge játék a Barca ellen kevés lesz, ráadásul a sérültjeik alapján sem számíthatnak túl sok jóra a hazaiak. Az elmúlt egymás ellenik többségében Barca dominanciát mutatnak, a keretek és a mutatott játék alapján most sem lepődnék meg, ha a vendégek sokkal jobb játékot mutatnának a Bilbaónál és magabiztosan gyűjtenék be a három pontot az idegenbeli túrájuk végén.

Athletic Club Bilbao - FC Barcelona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp