A Winston Salemben rendezett tornán cél a legjobb négybe kerülés. Richard Gasquet és Emil Ruusuvuori is ennek okán csapnak össze. Szerintem mind a két játékos számára jelentős ez a torna annak ellenére,hogy 250 pontos. Az aspektusok eltérnek,mert Ruusuvori fiatal és éhes az első sikereire,míg a francia felől végre ismét valódi tudása szintjén teljesítsen.

Richard számára meglátásom szerint jelenlegi formájának sarokköve az umagi torna döntő ahol újra elhitte,hogy tud ő még úgy játszani ahogy egykoron. Sikerült kellő önbizalmat szereznie,mert Cincinnatiben már két kört is ment. Majd itt először Gerasimovot verte akinek hatalmas ütései vannak,de a francia remekül kezelte ezeket a labdákat. A fehérorosz egyre frusztráltabbá vált és ezzel együtt törvényszerű volt a rontások számának emelkedése. Tegnap nagyon jól játszott a ”kis mágus” az első szettben a korai breaket szépen végigvitte pedig voltak egy két nehezebb pillanatok. Azonban nem láttam rajta,hogy gondot okozna ez a szituáció. Ez egyértelműen a kellő magabiztosságának köszönhető. Remekül adogatott,Evans játékát tanári módon olvasta. A fonák egyenes támadó ütései is hosszan vonal mellé érkeztek. Egy két röptét is bevetett a brit ellen.

Lényeges kiemelni a röptét,mert láthattuk pár hete,hogy mennyire megbontja a játékát Emilnek,ha valaki rendszeresen megjelenik a hálónál. Nagashima konkrétan tönkreverte ezzel a taktikával Washingtonban a finnet.

Az éles lapos ütések Ruusovori számára biztos nem ízlenek majd a termetéből adódóan. Az említett magasság különbség sem lehet akadály,mert Gerasimov ellen is megoldotta a francia. Látszik,hogy Gasquet ihletett állapotban teniszezik. A kulcspontokat rendre ő nyerte ezen a tornán ellenfeleivel szemben. A két játékos között pedig alapesetben akkora tudásbeli különbség van amiatt nem látom okát,hogy favorit lenne a finn sőt. Akár két szettben is megnyerheti Richard ezt a találkozót.

Gasquet, Richard - Ruusuvuori, Emil: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp