Elkezdődik az év utolsó Grand Slam tornája, amin talán a legfontosabb kérdés, hogy Djokovic lesz-e a legeredményesebb játékos a GS győzelmek számát illetően, illetve Rod Laver után sikerül-e a naptári Grand Slamet is összehoznia. A sok hiányzó (Nadal, Federer, Thiem) ellenére azért akadnak, akik beleköphetnek Novak levesébe, Zverev például pont ilyen.

Sascha Zverev lassan fejben is megérkezik a legjobbak közé, idén már két Masters tornát is behúzott, az olimpiát elhappolta Djokovic elől, és már nincsenek olyan hullámvölgyei meccseken, vagy szetteken belül, mint amit az elmúlt években megszokhattunk, és a kettőshiba gyár is megszűnt, sőt az adogatásai rengeteg ingyen ponthoz segítik. Wimbledon óta nem talált legyőzőre, az olimpiát és a cincinnati-i ezrest is egy-egy bukott játszmával nyerte meg, jelenleg nagyon megy neki a játék. Brutál stabil lett alapvonalról is, mind a két oldalról képes irányítani, nehéz lelőni a pályáról a tavalyi US Open döntősét.

Sam Querrey nem a legszebb napjait éli, már ami a teniszt illeti, az egykori 11. amerikai jelenleg csak a 78. a világranglistán, és a játéka sincs most meg, hogy nagyon fentebb kerüljön. Kemény pályán -ugye ami a leginkább fekszik neki- 2/7 az idei mérlege, utoljára még Laaksonent gyűrte le az Australian Open felvezető tornán, azóta szép kis első körös búcsúk, gyakran sima 2:0-ás vereségekkel, és ezt nem Zverev-szintű játékosok ellen hozta össze.

Sima Zverev győzelemnek kell lennie, a várhatóan második heti meccsek miatt pedig igyekezni kellene minél kevesebb időt a pályán tölteni, nálam ez könnyed 3:0.

Zverev, Alexander - Querrey, Sam: Szett hendikeppel - Hendikep tipp