A két együttes között nagy különbség van Nigéria javára, viszont az elmúlt pár mérkőzésén nem azt játszották a Szupersasok, ami elvárható lenne tőlük.

Afrikában is megkezdődtek a világbajnoki selejtező mérkőzések csoportküzdelmei. Jövőre már vb, így itt is erőltetett menetben kell letudják az együttesek, mert a jelenlegi második szakasz után következik egy harmadik selejtező kör, ahová a csoportok első helyezettjei jutnak be. Januárban pedig kezdődik az Afrika Kupa.

Nigéria a C csoportban kapott helyett, aholott van még a Zöld-foki szigetek, a Közép-Afrikai Köztársaság és Libéria is. Ha nem is simán, de ezt a négyest illene nyernie Nigériának. Annak a Nigériának, aki legutóbbi három felkészülési találkozóját elvesztette, de a tavaly oda-vissza ikszelt Sierra Leonéval, akik például be sem jutottak a második szakaszba. Oda-vissza kikaptak Togotól, igaz, még 2019-ben.

Libéria sincs sokkal jobb formában, gyakorlatilag akivel játszottak az legalább egy ikszet elért. Algéria, Egyiptom és Mauritánia verte őket, döntetlen a szaúdi olimpiai válogatottal és Botswana ellen.

2019-2021 között sok minden változhat, ezért csak ezt az időtávot néztem. Bízok abban, hogy Nigéria jól fog szerepelni ezen a találkozón, hazai pályán muszáj lesz nekik győzelemmel kezdeni a selejtezőt. Magabiztos győzelmet várok még a gyenge forma ellenére is, hiszen sokkal jobb játékosokkal rendelkezik és jobb játékerőt képvisel Nigéria, reményeim szerint a felkészülések során találtak pár megfelelő játékost. A tippem, hogy legalább három gólt szereznek a Szupersasok.

Nigéria - Liberia: Nigéria által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp