A mai napon a női mezőny felsőága is megkezdi a harcot a legjobb nyolcba kerülésért. Az egyik párosításban két meglepetés ember vívja ezt a párharcot. Nevezetesen Shelby Rogers és Emma Raducanu. Azonban ha jobban megvizsgáljuk egyikük nem is akkora meglepetés.

Az amerikai lány idei évére sok mindent lehet mondani csak azt nem hogy jó. Az év első két hónapjában még szépen ment neki a játék,ezt követően mint akit elvágtak. Összesen két mérkőzést nyert kemény borításon március óta. Itt a félkészülési időszakban egyetlen egy meccset nem nyert,mert Collins feladta a találkozót azért mehetett egy kört. Itt a Us Openen az első fordulóban borzalmasan játszott ő is és ellenfele Brengele is. Ezért lehetett az a csoda hogy ennyi ki nem kényszerített hiba és nyerő aránnyal két szettben győzni tudott. Ezen a találkozón a hatodik játékig vártunk az első nyerő ütésére. A második fordulóban ekkora tragikomédiát nem alkotott,de gondok voltak bőven. Cirstea ezen a mérkőzésen sem hazudtolta meg önmagát,mert rendkívül hektikus játéka miatt esett ki. Rogers tőle azért stabilabban játszott és ez az eredményen is megmutatkozott. Az utolsó produkciójával pedig a torna talán eddigi legnagyobb szenzációját szolgáltatta hiszen legyőzte Bartyt. Aki tőle szokatlan módon indokolatlanul sok hibával játszott.

A brit 18 éves csodáról nehéz mit írni hiszen az eredményei önmagukért beszélnek. Wimbledonban élete első komoly versenyén a legjobb 16-ig eljutott ahol csak a sérülés szabhatott neki gátat. Az,hogy utána nem terhelte túl magát sem fizikálisan sem pedig mentálisan teljesen indokolt szerintem,hogy mennyire jó versenyző alkat mi sem bizonyítja jobban,mint hogy ismét a legjobb 16 között van élete első GS menetelése után. Tette ráadásul mindezt úgy,hogy a selejtezőből kellett végig verekednie magát. Ha ez nem lenne elég, saját dolgát könnyítve szettet sem veszített ezalatt a cirka 6 mérkőzés alatt.

Élvezi a nagy közönség előtti játékot Emma ez jól látható. Ha a hazai közönség előtt nem görcsölt itt kétlem,hogy fog. Selbytől az is egy csoda hogy itt lehet és nagyobb csoda,mint az,hogy Raducanu itt van. A női mezőnyre jellemző nagy győzelem után csúnya vereség effektusra számítok az amerikaitól.

Rogers, Shelby - Raducanu, Emma: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp