Igazi ki-ki meccs a "J" csoportból, ahol a németek elég magas favoritként vezetik a csoportot, viszont a második, pótselejtezőt jelentő helyre három csapat is hasonló esélyekkel pályázik.

Ebbe a hármasba tartozik ez a két együttes is. A románok 9, a macedónok pedig 8 gyűjtött ponttal állnak jelenleg 5 mérkőzést követően. Romániában 3-2-re a románok nyerték a két együttes összecsapását, de például érdekes eredmény, hogy a macedónok 1-0-ra nyerni tudtak Németországban!!

A mai meccsen egyrészt a hazai pálya előnye mindenképp az észak-macedón csapat mellett szól, no meg azok a hírek is, amelyeket a románok háza tájáról hallani. Ugyanis a hírek arról szónak, hogy a sérültek mellett a COVID is fejfájást okoz, ezúttal átvitt értelemben, a Mirel Radoi szövetségi kapitánynak. Tanase, Dragus és Alibec sem száz százalékos az izlandiak elleni meccset követően, mindhármuk játéka erősen kérdéses. És nem elég, hogy sérültek vannak, az elmúlt napokban 4-5 játékos is pozitív COVID-tesztet produkált... ők természetesen nem is edzhettek a csapattal... Ezekkel kapcsolatosan egyébként elég nagy katyvasz, ami a teszteket illeti... ahogy nálunk ugye Szalainál is volt... Volt, akinek azóta negatív tesztje is volt... Nehéz tudni, hogy akkor most mi is a szitu... Egy biztos, a helyzet nem rózsás, és a felkészülés messze nem zökkenőmentes... A kapitány sem tudja még, kiket vethet be, és hogy kiket nem... valószínűleg 4-5 kiesővel minimum számolnia kell Radoinak, ami nem könnyíti meg az amúgy sem egyszerű feladatát... valahogy pontot kéne szereznie a románoknak.

Ezzel szemben a másik oldalon két rutinos játékos is visszavonult (köztük Pandev), egy kicsit új vonal indult, de a macedónok azt mondják, hogy a két döntetlen ellenére előrelépést látnak a csapat játékában... (Izland ellen 2-0-ra is vezettek, onnan lett döntetlen... az örményeknek pedig nem tudtak betalálni, 0-0).

Egy vereséggel kiszállna Észak-Macedónia a versenyfutásból, de nem is ebben gondolkoznak, hanem a győzelemben... míg a románok jelen helyzetben elégedettek lennének egy döntetlennel is. Én macedón fölényt és helyzeteket várok... ha sikerül egyszer-kétszer mattolniuk a román védelmet, nem hiszem, hogy az izlandiakhoz hasonlóan meccsben tudnának maradni szomszédaink.

Egy kicsit biztonsági, DNB Észak-Macedónia tippel támadunk!

Észak-Macedónia - Románia: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp