Vajon sikerül revánsot vennie a világelsőnek az olimpiai elődöntőben elszenvedett vereségért?A US Openen összejött az álom elődöntő amely ideális esetben döntő lenne. Nevezetesen Novak Djokovic és Alexander Zverev vív egymással a végső cél elérésért. A tokiói kaland előtt zsinórban 5-ször nyert a szerb a német ellen. Azonban azóta nagyot fordult a világ.

A német elképesztő 16 mérkőzéses győzelmi szériában van. Saját bevallása szerint is az áttörést Djokovic legyőzése jelentette. A játéka, az eredményei okán mindenki régóta várja Zverevtől a GS döntőket. Ne feledjük,hogy Thiem ellen tavaly döntőt játszott,de akkor még hiányzott az a plusz, ami a siker kulcsa minden teniszezőnél. Az nem más,mint a kellő magabiztosság. Ha nem hisz magában, nem játszik jól sokat ront. Több szakember is a szerváit emelik ki,hogy mennyire jól adogat most már és nem ömlenek a kettős hibák tőle. Szerintem viszont az egész játéka dinamizmusát megváltoztatta az,hogy mentálisan pozitív irányba billent el és nem csak az adogatásán múlik a kitűnő eredmnyek. A torna során mindössze egy szettet veszített. A másik oldalt viszont nem ilyen rózsás a helyzet.

Novak az olimpia óta pihent és fáradtságra hivatkozva nem is indult sehol egészen a US Openig. A szerbtől nem látjuk azt a lehengerlő játékot, amit korábban megszoktunk. A mérkőzések elején nagyon rozsdásan játszik egy meccstől eltekintve mindig bukott egy szettet. A negyeddöntőben pedig jól is játszott a szerb az eddigiekkel ellentétben mégis összehozott egy szetet az olasz. Azonban Alexander jelenleg olyan formában van,hogy ilyen luxust nem engedhetne meg magának Djokovic,mert az végzetes lesz.

A torna során mutatott játék számomra egyértelmű Zverev sikert vizionál,mert sokkal összeszedettebb és kiegyensúlyozottabb meccseket láttunk a némettől.

Djokovic, Novak - Zverev, Alexander: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp