A Soroksárt benn kell tartani a másodosztályban, hiszen a Ferencváros kvázi lerakat csapatáról beszélünk, Lipcsei Péterrel a kispadon. Az első hat fordulóban nyeretlenek voltak, a kiesőzónába kerültek, így gyorsan megkongatták a vészharangot, és a Fraditól megkapták a nagyon tehetséges csatárt, Damir Redzicet, aki 24 percet már játszott is a Békéscsaba ellen, volt egy elég nagy helyzete. Persze nem elsősorban a támadójátékkal volt eddig sem a probléma, hiszen az első fordulót leszámítva (Siófok 0-0) minden meccsen legalább egy gólt lőttek, az utolsó három fordulóban már kettőt, sőt Csabán háromszor is betaláltak. Azt lehet róluk mondani, hogy egy tipikus középcsapat, amikor szükségük van a pontokra, tepernek, de ha épp jó helyzetben vannak, akkor leül a csapat motivációja.

A III. Kerület újoncként próbál helytállni a másodosztályban, láthatóan ez nehezen megy nekik. Amikor védekeznek, akkor nem tudnak támadni (Budaörs 0-0, Haladás 0-0), de amikor gólt is akarnak rúgni, akkor meg kinyílnak és dőlnek a bekapott gólok (Szentlőrinc 1-4, Szeged 0-3, Budafok 0-4). A kérdés az, most melyik céllal lépnek pályára?

Ne felejtsük el, közvetlen riválisokról van a kiesés elleni küzdelemben. Itt a döntetlen nem jó eredmény. A III. Kerületnek is kockáztatnia kell, ami nálam azt jelenti, hogy a gólszerzés elengedhetetlen lesz számukra. A Soroksár eredményei azért csalókák, mert a 7. meccsén mindösszesen másodszor játszik hazai pályán, eddig mindenki ellen idegenben kellett helytállnia. Ezért ők szintén gólszerzési céllal mennek ki a pályára.

Nálam tehát ez a meccs a gólokról fog szólni. A III. Kerület már megmutatta, hogy ha védekezik, akkor unalmas meccset tud lehozni. Nem ezért vannak a másodosztályban, hanem azért, hogy szórakoztassanak. Épp ezért a délután 16:00 órás meccsen szerintem a szurkolók kiszolgálása lesz az elsődleges. Én a gólok irányába indultam el ezért, lesz legalább 4 találat.

Soroksár - III Keruleti TVE: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp