Alison Risker a tavaly alig játszott mérkőzést és idén sem vitte túlzásba. Ezért is kicsit meglepő, hogy Portorozban itt van a negyeddöntőben. Ha jobban megnézzük, akkor láthatjuk , hogy az első körben egy hazai ITF szintet súroló versenyzőt Lovricot múlt felül és a második körben a formán kívüli Kuzmova ellen is belebonyolódott már egy nehéz meccsbe, ahol a végén a szlovák lány bénázása, (40-0 -ról nem tudta hozni az adogatását a meccs végén) eredményezte a továbbjutását.

Tehát semmiképpen sem lehet bombaformáról beszélni az amerikai részéről, messze van még az a teljesítmény, amikor Riske a legjobbakat is letolta az ütéseivel a pályáról.

Ellenben Mladenovic konzekvensebb teljesítményt nyújt. Ő is hazai, szlovén ellenféllel találkozott, az elajándékozott első szett után viszont állva hagyta ellenfelét, sűlt a keze Kristinanak, radisic is inkább örült volna egy két szettes vereségnek, helyette kapott a másodikban és harmadikban egy 6:1,6:2 -t. Az önbizalom is láthatóan megjött a franciánál, aki az ütőerőben a legjobbakhoz tartozó Ana Konjuhot is állva hagyta a második körben, 6:0,6:4 -es sima eredménnyel, egy pillanatig sem volt kérdéses a győztes kiléte.

Jól ismerik egymást a lányok, már öt alkalommal találkoztak. Háromszor salakon, mindet behúzta Mladenovic, míg gyorsabb füvön egy-egy siker került igazságos elosztásban "kiosztásra".

Riskének még mindig kevés meccs van a kezében, Mladenovic kellően felpörgött ezen a héten, ellene nem fog beleférni a Kuzmova ellen mutatott labilisság, szerintem most is elkapja a lendületes játékával Mladenovic a hibázgató amerikait

Riske, Alison - Mladenovic, Kristina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp