A 8. fordulóra kerül sor az osztrák második vonalban. A most már 16 -os létszámmal működő bajnokságban, nagyobb a "mozgástér", ám még mindig az egy biztos feljutó helyért kajtatnak, ami kevés a létszámhoz képest, ellenben három kieső pozíció is vár a cspatokra.

A Horn inkább felfelé kacsintgat, ám az utolsó két fordulóban elhullajtott pontok miatt, most már kötelezőleg hat a három pont begyűjtése, főleg odahaza.

A Martin Landerl vezette kékek, akik jövőre ünneplik alapításuk centenáriumát, odahaza remekül teljesítenek, Az idei kiírásban még veretlenek két siker mellett két pontosztozkodással rendelkeznek.

Most a csapongó, átlagéletkort tekintve rendkívül fiatal kerettel rendelkező Kapfenberg ellen van lehetőség a pontgyűjtésre, ami egyben eldönti a Horn tud e tapadni az élmezőnyre, met ha nem nyer, akkor megint a kiesés ellen menekülő mezőny tagjai között is találhatja magát.

A Kapfenberg rendre 21-23 év átlag körüli kezdővel áll ki ami a bajnokságban az egyik legalacsonyabb. Megadják a lehetőséget a fiataloknak, ami szép dolog, de egyben magában hordozza a kellemetlen pofonokat is, mint a közelmúltban a Dornbirn ellen 1-4.

A Kapfenberg tehát erre a szezonra egy eléggé tapasztalatlan csapattal vágott neki az idénynek, kérdéses, hogy a sorozatterhelést, hogy bírják a fiaik.

A Horn nem a legutóbbi sikerttelen időszak után nem fog tétlenkedni, biztos neki esik majd a venfégeknek, véleményem szerint ebben az összecsapásban újra benne van egy nagyobb Kapfenberg vereség. 2019 -től rendre a hazai fél nyert ebben a párosításban, a változó vendég keretet látva ez a tendencia ma sem fog megdőlni.

SV Horn - Kapfenberger SV 1919: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp