Hétközi forduló, ne nagyon feledjük, hogy ilyenkor a csapatok keretének mélységét is nézegetni kell, meg azt is, hogy mi lesz majd a következő hétvégén. Melyik a nyerhető meccs, hol mi a cél. Nos, a múlt hétvégén a Rayo a Getafét csapta agyon, nyert 3-0-ra, és szerzett három pontot. Aztán hétközi ki(áb)rándulás fel északra, majd a hétvégén ismét egy nyerhető meccs, a Cádíz lesz a vallakasiak vendége. Ha Bilbaóban megcsípne egy ikszet, aztán lenyomná a Cádízt, az Iraola mesternek és csapatának egy nagyon jó etap, egy nagyon jó rajt lenne.

Az én tippem, hogy a Rayo ikszért megy északra. Kontrákra játszik majd, de kérdés, hogy kivel? Ntekával? Vele igen, lehetne, de nagyon jó kérdés, hogy mi lesz a cél. Isi nagyon nagyot játszott a Geta ellen, de én azt mondom, hogy Iraola jópár játékosát pihenteti, és főleg a kreatívak közül kell majd a frissesség. Az a Rayo-Geta egy mocskosul fizikális, sok energiát emésztő meccs volt. Nem hiszem, hogy ez a frissen feljutó madridi kiscsapatban maradt nafta.

Ha a Bilbaót nézem, Mercelino legénysége igazából szerepben maradt. Kemény ez a Bilbao, nem nagyon lehet megtörni. Iksz a Barca és a 'tico ellen, öt kör után veretlen. Inaki Williams elkezdett gólokat lőni, ami egy jó jel. Muniain sem játszik rosszul, Nico Williams sem mozog rosszul, a hajrákban neki is sokszor van lehetősége kamatoztatni a sebességét. Nem játszik szép focit a Bilbao, de nagyon stabil, nagyon fizikális, és szerintem több erő maradt benne, mint maradt a Rayóban. Ráadásul a meccs Bilbaóban lesz, számít a hazai pálya, a közönség hozzáadott ereje. Szerintem ez döntheti el a 3 pont sorsát. Hogy 1-0 lesz, vagy a Bilbao akár 2-3 gólt is tesz közé, az csak arról dönt, hogy pushra jövök ki, vagy jön egy kis profit is. Nem mondom, kellemesen csalódtam a Rayóban, Iraola csapata is kemény, de a Geta ellen rengeteget adott kis a vallekasi együttes, képtelenségnek tartom, hogy azt meg tudja ismételni.

Athletic Club Bilbao - Rayo Vallecano: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp