A nagy múltú Vác FC manapság azért küzd, hogy az NBIII Közép csoportjában elkerülje a kieső helyeket. Nagyon szomorú a helyzet, de ki segíthetne, ha nem a korábbi sikeredző, a Vácból bajnokot csináló rutinos róka Csank János!? Augusztusban volt szerencsém összefutni Vácon a korábbi kapitánnyal, aki elmondta, hogy lenne mit erősíteni a kereten, a többi kulisszatitkot nem árulnám el ő rá nézve sem ... :D

Mindenesetre most egy igazi ki-ki, hatpontos ütközet következik és ki ellen lehetne megszerezni egy értékes győzelmet, mint a kiesés ellen küzdő rivális ellen.

A Vác a leggyengébbek ellen eddig is gyűjtött pontokat, a 17. pozíciót foglaló Dabas-Gyón ellen 4-0 -as kiütéssel győztek a Csan fiúk, míg a jelenleg 19. Iváncsa ellen 0-0 -as remi sikeredett. E két csapat között szerepel a tabellán a Rákosmente, amely együttes messze a legtöbb kapott gólt jegyzi, számszerint 19 -t.

A Vác hétközben Magyar Kupa meccset vívott a Zalaegerszeggel, ahol a váciak egészen a 78. percig szépen tartották magukat, addig 0-1 volt az eredmény, de a végén az NBI-es kvalitást érvényre juttatva bedarálták a zalaiak a lelkes hazaiakat.

Csank bízik benne, hogy a hétközi meccsen mutatott játékot átmentve az NBIII -ra most sikert érhetnek el. A Rákosmente idősebb, rutinosabb játékosokból áll, a Vác inkább fiatalabb, gyorsabb játékosaiban bízhat.

Tavaly ebben a leosztásban 3-1 -es vendég siker született. Csank János nem engedheti meg ebben a helyzetben az újabb égést, az edzői rutinjával ezeket a kiesési rangadókat rendre tudja hozni, szerintem most sem lesz ez másképpen és minimum egy pontot ellopnak a Rákosmentéről.

Rakosmente KSK - Vác FC: Dupla esély - Dupla esély tipp