A san diegoi tornán már szimpla amerikai párosításoknak is szurkolhatnak a helyiek a Korda - Paul ütközetben. A US Open óta egyikük sem lépett pályára, ha azt nézzük kinek volt sikeresebb ez az esztendő akkor egyértelműen a cseh apával rendelkező, ám már Floridában született Kordát kell említenünk. A 21 éves Korda már tavalyelőtt remekül szerepelt ITF versenyeken, tavaly pedig Challengereken (eckentali CH győzelem), ám az áttörést az idei év hozta el. Már januárban Delray Beachen döntőzött, olyanokat elverve, mint Norrie, Isner, Kwon, vagy éppen a mai rivális Paul.

Aztán salakon is virított Parmaban, ahol versenyt nyert és a wimbledoni szereplése is remekül sikerült.

Ezzel szemben Paul rendre egy két köröket futott csupán a főtáblákon, egyedül a Korda sikerrel zárult salakos tornán evickélt el az elődöntőig, de semmi több.

Mindketten energikus játékosok, sül a kezük, ám ebben a műfajban már most látszik, hogy Korda előrébb jár egy lépéssel.

Kettejük közös történelme két mérkőzést is számlál, az említett Delray Beachen vívott, ahol három szettben diadalmaskodott Korda, majd a salakos parmai, ahol már két felvonásban pipálta ki honfitársát Sebastian. Most sem várható, könnyed ütögetés, mindketten odateszik majd magukat, de kiegyensúlyozottabnak tűnő, összteljesítményben egyenletesebb Korda sikerét várnám most is.

A meccs lehet kissé döcögősebben fog indulni, hiszen mindketten pontosan négy hét eltelte után lépnek pályára tétmeccsen, de belerázódva, nem maradunk le majd a szokásos Korda ászokról és meggyőző adogatójátékokról sem, ami majd a győzelmet jelenti számára.

Korda, Sebastian - Paul, Tommy: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp