Furcsa a helyzet, de így az ősz közepén Indian Wells-re készülnek a teniszezők, az elmúlt 1-2 évben a koronavírus átírt pár eseményt, és a Távol-keleti tornák helyett a márciusról eltolt sivatagi versenyt rendezik meg októberben.

San Diego most az egyik felvezető helyszín, és egész pofás kis mezőny gyűlt össze, a felső ágról pedig az első számú kiemelt, Rublev tűnik a nyerőnek. Az orosznak amúgyis az 500-as és a 250-es versenyek a specialitásai, az elmúlt két évben hét ilyen tornát is behúzott. A Laver Kupáról, Bostonból jött át, ott pont a mostani ellenfelét verte egy tiebreakes döntő szettben. Jó formában van nagyon Rublev, a legjobb ranglistás helyezését érte el, jelenleg az ötödik helyen jegyzik. Az első körben az amerikaiak fiatal reménységét, a Fogninit búcsúztató Nakashimát intézte el, de nagyon könnyedén, 6:2 6:1-re. Sül a keze nagyon az orosznak, rengeteg nyerővel bosszantotta Nakashimát, fonákról és tenyeresről is könnyedén irányít Rublev, nagyon hamar, felszállóban püföli a labdákat, minden időt elvesz az ellenféltől.

Schwartzmannak dél-amerikai lévén nem meglepő módon a salak a kedvence borítása, de azért kemény pályán sem annyira elveszett, viszont megvannak a korlátai. A magassága (170cm) lévén adogatásból nem nagyon tud sem ingyen pontokat szerezni, sem dominálni, szóval a lábmunkára és a stabilitásra tud hagyatkozni, azonban vannak ellenfelek, akik ellen ez nem biztos, hogy elég. Az első körben egy két órás derbin verte Harrist, a Rublev meccs után, így erőnlétileg is az orosz áll jobban.

Kemény borításon nálam ez sima Rublev siker, annyival agresszívebben tud játszani az orosz, úgy tudja növelni a sebességet, ami Schwartzmannak már sok lehet, 2:0.

Rublev, Andrey - Schwartzman, Diego Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp