A hölgyek mezőnye a mai napon megkezdi az indian wells-i selejtező küzdelmeit. A Hontama Mai – Udvary Panna mérkőzésben szerintem nagy érték van. A két lány korábban soha nem találkozott egymással pedig korban kettejük között mindössze 1 év van. A világranglistán előrébb áll a magyar lány,de abszolút a japán lány a favorit. Teszem hozzá nem véletlenül.

Sok a hasonlóság köztük mégis óriási kontraszt van e mérkőzés várható kimenetelét illetően. A japán lány is egy borításon játszik szinte állandóan ahogy Panna is,de Hontama kemény pályás míg honfitársunk salak specialista. Udvary olyan mértékben a vörös borításnak hódól,hogy utoljára márciusban nyert mérkőzést kemény pályán. Azóta csak augusztusban és szeptemberben próbált rá a gyors terepre,de a két tornából egyiken sem tudott mérkőzést nyerni.

Ezzel szemben a japán lány ITF győzelmet is könyvelhetett el kemény pályán az idei szezonban. Ráadásul jelenleg bombaformában van hiszen a múlt heti chicagoi 500-as tornán a selejtezőből indulva egészen az negyeddöntőig menetelt. Olyan neveket sikerült elpáholni,mint Caroline Garcia vagy Rogers. Nagyon szívós lány nem ismeri az elveszett labda fogalmát. Emellett technikás játékos hiszen a rövidítéseivel Muguruza ellen is pontokat szerzett. Tenyeressel és fonákkal is egyaránt bátran megüti a labdákat,de fonák oldalról egyértelműen gyengébb az ütőereje.

Pannának hiába jó a lábmunkája,mert ebben Mai is jeleskedik. A két lány egyaránt ITF tornákon küzd hétről hétre,de a japán formája és az,hogy sokkal otthonosabban mozog a mostani borításon így egyértelműen és jogosan ő a mérkőzés esélyese és szerintem a találkozó győztese lesz.

Hontama, Mai - Udvardy, Panna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp