Vége a Frank De Boer féle Hollandiához nem illő védekezősebb stílusnak, a mélyföldiek megint a megszokott támadóstílussal felvértezve esnek neki az aktuális ellenfélnek. Van Gaal harmadik uralkodása szövetségi kapitányként tehát elindult. A 70 éves tréner hozzávetőleg 10 éves periódusonként kerül vissza a holland válogatott székébe. Hozzá köthetjük mi is az egyik történelmi vereségünket, Egervári Sándor bukását az amszterdami megsemmisítő 1-8 -t.

A váltás egyből látszott a tulipánosok játékán, a korábbi Frank De Boer -os válogatott csúnya módon bukott el Budapesten a csehekkel szemben az Európa-bajnokságon és előtte is olyan VB-selejtezőt játszott, ahol keserves lehetett a szurkolóknak nézni az akadozó játékot, például a lettek elleni sovány otthoni 2-0 -ás győzelem és az előtte lévő törökök elleni 2-4 -es blama. Van Gaal újra visszahozta a szervezettséget, ami mind hátul, mind elöl eredményes futballt hoz a konyhára. A norvégok elleni 1-1 nél még az átállás zajlott, de odahaza Montenegró és Törökország ellen alaposan kiszakadt a gólzsák, 4_0 és 6_1 -es eredmény, diadal lett a vége. Ez a jókedv és önbizalom az októberi selejtezőkre is megadhatja az alaphangot.

Rigában lépnek pályára a narancsmezesek. A lettek nincsenek túl jó passzban, de ennek ellenére értek el meglepetés eredményeket. A törökök elleni idegenbeli 3-3 és a Montenegró elleni ugyancsak otthontól távoli 0-0 szép eredmény, ám ezzel valószínű el is lőtték a puskaporukat.

A hollandoknál megint kezd összeállni a kép, igazi csapatként működik az "Oranje", a kérdés csak az, hogy mennyit fognak gurítani, hármat szerintem ez a lendületben lévő gárda biztos, akkor visszajáró lenne a tipp, de könnyen kitömhetik még jobban a baltiakat Depayék.

Lettország - Hollandia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp